Søk

Siste kommentarer

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Viktig avbyråkratisering

sivert_bjornstad-150x150«Bedriftene bør bruke tiden og energien på forretninger og ikke på byråkratiske rapporteringer», sier FrPs næringspolitiske talsmann, Sivert Bjørnstad til frp.no. En oversikt utarbeidet av Nærings- og fiskeridepartementet viser at H/FrP-regjeringen har gjennomført forenklinger og avbyråkratiseringer som sparer næringslivet for 4,3 milliarder kroner hvert år, skriver Fremskrittspartiets nettside. 

«Dette er en betydelig innsparing for bedriftene. Jeg og FrP vil at bedriftene skal bruke mest mulig tid på produktive arbeidsoppgaver og minst mulig tid på uproduktive myndighetsrapporteringer», forklarer Bjørnstad. Blant tiltakene som er gjennomført for å avbyråkratisere, er forenklet selvangivelse, elektronisk skattekort, digitalisering av statlige skjema og forenklinger i både plan- og byggesaksdelen i Plan og bygningsloven, liser frp.no opp.

«Jeg er godt fornøyd med at utdaterte løsninger byttes ut med nye og mer effektive løsninger. Det medfører at bedriftene sparer tid og penger», poengterer Bjørnstad overforfrp.no og legger til:

«Regjeringen har gjennomført endringer i avtalen om inkluderende arbeidsliv og en enkelt endring i avtalen har medført et kutt på 1.500 skjemaer – daglig. Dette er avbyråkratisering i praksis».

Regjeringen er ifølge frp.no i gang med flere tiltak som skal kutte enda flere skjemaer, fjerne stivbente regler og krav og spare næringslivet for kostnader. «For FrP har det lenge vært en fanesak å fjerne rigide regler og byråkrati. Mye er gjort, men vi er ikke ferdig med jobben. Regjeringen jobber nå med flere tiltak for avbyråkratisering som skal spare næringslivet for enda mer tid og penger. FrP kommer til å fortsette å kutte i skjemaveldet», sier Bjørnstad.

Legg inn en kommentar