Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Advarte mot «sovjetisering» av Europa

viktor-orban323.oktober i år var 60års-minnedag for det ungarske opprøret mot kommunistregimet og den sovjetiske okkupasjonen i 1956. I den anledningen holdt Ungarns nåværende statsminister Viktor Orban og den polske presidenten Andrzej Duda taler til flere tusen ungarere i sentrum av Budapest. De benyttet anledningen til å kritisere dagens politikk i EU, og snakket om kristendommens betydning for vår sivilisasjon, og om det dype vennskap mellom Polen og Ungarn.

Polen er «stolt og takknemlig» over at vi var i stand til å gi hjelp til den ungarske revolusjonen, sa Duda, og bemerket at hans folk hadde sendt 44 tonn medisiner og medisinsk utstyr, samt 800 liter blod til Ungarn kort tid etter at opprøret brøt ute.

«Polakkene er stolte av at barnebarna til heltene fra 1956 har, symbolsk, polsk blod i sine årer», sa presidenten. «Under Ungarns frihetskamp døde tusener, men etter noen tiår fikk Ungarn sin frihet gjennom mye lidelse og offer,» la han til, og ga uttrykk for at både polakker og ungarere gjennom hardt arbeid vil oppnå den samme levestandarden som vestlige samfunn har i dag.

Når det gjaldt det tradisjonelle vennskapet mellom de to landene la Duda vekt på at de sammen «bærer på den tusen år gammel kristne tradisjonene i Europa», og insisterte på at disse tradisjonene var like viktig som frihet. «Gud velsigne Polen og Ungarn, ære til heltene i den ungarske revolusjonen» avsluttet den polske presidenten sin tale.

Orban grep fatt i den aktuelle situasjonen i Europa. «EU må ikke bli omgjort til et moderne imperium; samfunnet må ikke erstattes av et «United States of Europe. Frihetselskende folkeslag i Europa må redde Brussel fra «Sovjetisering» Vi, ungarere ønsker å forbli en europeisk nasjon, i stedet for å bli en etnisk minoritet i Europa. Det er bare vår nasjonale selvstendighet som kan redde oss fra å bli slukt av et imperium,» sa den ungarske statsministeren. Han la til at Europa «ikke kan være fritt, sterkt og respektabelt uten revitaliserende effekt av nasjoner og to tusen år med kristen visdom».

Her er talene fra folkemøtet, med engelsk tekst:

I september talte Orban i Europaparlamentet, og ble kraftig stimulert av Nigel Farage. Her kan du høre dem begge:

BBC laget i 2013 denne dokumentaren om det ungarske opprøret i 1956:

 

 

8 comments to Advarte mot «sovjetisering» av Europa

 • Radikalisert liberalist (folkemorder)

  Jeg er helt sikker på at EU i sin nåværende form per definisjon er dødt. Avviklingen gjenstår. Den dagen fellesvalutaen (euro) ryker, vil tapene på statspapirer være et faktum. Da får fyren i rullestol, finansminister Wolfgang Schäuble, tapene i fanget. Han og Burkel har forsikret tyskerne at de ikke vil tape noe på garantier og utlån. Det er selvsagt bare tull. En rekke euro-land har ingen mulighet til å tilbakebetale det de skylder. Alle vet dette.

  Grunnlaget for Vest-Europas suksess var homogene nasjonalstater som konkurrerte innbyrdes. Et overbygg (EU), type presidiet i Sovjet, var en veldig dårlig idé. Alle som vil kan se dette. Vanlige mennesker har fått det dårligere. En liten gruppe på toppen av samfunnspyramiden har fått det bedre, samt de som parasitterer på de som produserer. I Norge holder man seg med en oppblåst offentlig sektor fordi man har mye penger. Den vil bli bygget ned.

  Jeg har aldri forstått hvordan fri flyt av mennesker gir en fornuftig ressursallokering slik det hevdes. Tvert imot. Det skaper ubalanser.

  • Anonomys

   offentlig sektor er kort og godt fortalt de menneskene som skal ta vare på deg «Radikalisert» når du ikke evner selv
   det er velferdstaten i ett nøtteskall.forstår lite av dete hånet…….

   • Uff og huff!

    Ingen blir tatt vare på ved at hundretusenvis av mennesker sitter med beina på bordet på offentlige kontorer og søler vekk dagene.

    • Anonym

     Byråkratene sitter ikke bare med beina på bordet. De reiser verden rundt på luksusferier i arbeidstiden på det norske folks regning.

   • Radikalisert liberalist (folkemorder)

    @Anonomys

    Jeg er for en velferdsstat, og jeg skjønner at den må være finansiert. Det betyr et høyt offentlig uttak av BNP (verdiskapningen). Et relativt høyt skatte- og avgiftsnivå må til for omfordeling. Endret demografi gjør at velferdsstaten ikke lar seg videreføre. Ganske enkelt fordi det ikke finnes nok penger til det.

    Vi har ikke helsetilbud for alle fordi vi er snille, men fordi vi har penger til det. Om du faller om på gaten, kommer det en ambulanse og henter deg. Kjører deg til nærmeste sykehus hvor du får behandling. Vi kan holde oss med gode sykehus fordi vi har penger til det. Ikke fordi vi er humane.

    Nå vil ikke sykehusene ryke med en gang. Sykelønnsordningen og mye annet avvikles først.

    Ingen kan vedta velferd. Det er noe man tar seg råd til om det finnes penger.

    • Høyreekstrem?

     Nettopp. Og penger finnes ikke fordi liberalistene i sin store klokskap har funnet ut at industri og vareproduksjon er noe primitivt tull som man kan overlate til fattige land å ta seg av.

     Samtidig som industrien forsvant sørget idiotene blant oss for å åpne grensene for masseinnvandring av personer med generell lav kompetanse.

     I USA og EU har galskapen resultert i millioner fattige og gallopperende statsgjeld.

     Utrolig nok blir det betegnet som ekstremt å påpeke realitetene knyttet til utviklingen etter at globaliseringen skjøt fart.

     I vår tid er du en moderat, snill og intelligent person dersom du støtter liberalistenes ekstreme prosjekt. Det vil si ødeleggelsen av ditt eget lands økonomi og massemord for å påtvinge andre land og folk «vestlige verdier», i praksis den samme galskapen.

 • Vidar

  Europa trenger sårt flere politikere som Orban og Duda!

 • Veldig enig med Radikalisert liberalist (folkemorder) som alltid.
  Takk for dine glimrende beskrivelser.

Legg inn en kommentar