Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Ga frihetspris til Vaclav Klaus

akesson-farageForrige fredag møttes lederen for det britiske uavhengighetspartiet Nigel Farage, lederen for Sverigedemokratene Jimmie Åkesson og den tidligere tsjekkiske presidenten Vaclav Klaus under lysekronene i Vinterhagen i Grand Hotel i Stockholm, sammen med 400 andre europeisk politikere fra deres gruppe i Europaparlamentet. Der tok Vaclav Klaus imot gruppens årlige Frihetspris. (foto: Expressen)

Jimmie Åkesson kalte gallamiddagen en hyllest til Alfred Nobel i sin velkomsttale ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter. Gruppen i Europaparlamentet, som kaller seg «Europa, frihet og direkte demokrati», har et program med vektlegging på EU-kritikk, krav til en kraftig nedgang i innvandringen og mer direkte demokrati, skriver den svenske avisen. Partiene i gruppen har dannet bevegelsen «Allianse for direkte demokrati i Europa», som formelt stod som arrangør av konferansen.

«Vi må beskytte tradisjonelle kulturelle verdier, ha flere folkeavstemninger og beskytte våre lands grenser,» var gjennomgangstonen under konferansen og i en såkalt «Stockholm-erklæring» som lederne for partiene undertegnet i forbindelse med konferansen, skriver Dagens Nyheter.

Ifølge den svenske avisen ble Nigel Farage, som ikke bare er avgående leder av Uavhengighetspartiet og leder deres gruppe i Europaparlamentet, men som også var den sentrale personen i forbindelse med Storbritannias «Brexit»-bevegelse, ble ifølge Dagens Nyheter møtt med stående applaus. Ifølge avisen var han optimist og så nye vinder blåse i verden.

«Vi har Brexit i Storbritannia og et presidentvalg på den andre siden av Atlanterhavet der Trump kaller seg mr. Brexit. Deres debatt minner om vår. De er underdogs, de vil ha bedre grensekontroll og en slutt på å gå inn i meningsløse kriger», sa Farage. «Jeg ville ikke stemt for Hillary selv om jeg fikk betalt,» understrekte han, ga uttrykk for at han tror Trump kommer til å vinne, og trakk frem Trumps mer moderate holdning til Russland og Putin. «Den største trusselen vi har mot Vesten er jihad, og da ønsker vi Putin på samme side. Vi trenger en ny tilnærming, og at Trump sa han vil fly dit og møte ham tror jeg er riktig,» sa Farage.

1 comment to Ga frihetspris til Vaclav Klaus

Legg inn en kommentar