Søk

Siste kommentarer

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hvem kan kreve retten over Jerusalem?

mordechai-kedarDet har aldri vært et jødisk tempel på Tempelhøyden, sa en palestinsk butikkeier fra Jerusalem til Frie Ytringers redaktør.  Han var oppbrakt over en turist som spurte om veien til Tempelhøyden, og ba høylytt turisten dra hjem til Japan. «Det var ingen jøder her heller, før etter sist verdenskrig,» supplerte en annen palestiner. Likevel mente han at det jøder som drepte Jesus, i Jerusalem, hvor de altså ikke fantes.

Den israelske professoren Mordechai Kedar snakker her om jødenes og muslimenes krav på Jerusalem:

2 comments to Hvem kan kreve retten over Jerusalem?

  • Anonym

    Uansett så profeterte Jesus at angående tempelet så skulle det ikke levnes sten på sten. Så forsøk på å gjenoppbygge dette er mot guds vilje.

  • Vidar

    Historieløsheta (bevissst eller ubevisst…) er ganske stor på BEGGE sider i denne konflikten! Arabiske muslimer hevder at det ikke bodde jøder i Jerusalem, mens sionistiske jøder hevder at det ikke bodde ARABERE der de etablerte staten Israel… («A people with no land, to a land with no people»…) Ingen tvil om at FN hadde en veldig god ide, om at Jerusalem ikke skulle tilhøre NOEN av de planlagte, nye nasjonene i Midt-Østen, men få status som en internasjonal hellig by, under FN-administrasjon.
    Jeg tror fortsatt det er veien å gå!

Legg inn en kommentar