Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Merete Hodne talte i København

merete-hodne_img_0397-150x150Merete Hodne, tidligere varamedlem til styret i Demokratene, mest kjent for å ha nektet å stelle håret til en kvinne med hijab i sin frisørsalong på Bryne, talte lørdag under en demonstrasjon som organisasjonen For Frihed holdt i København i forbindelse med årsmøtet til den islamistiske organisasjonen Hizb ut-Tahrir. Denne islamske organisasjonen gjorde seg bemerket etter terrorangrepet i København i 2015, ved å nekte å ta avstand fra det.

«Noen vil kreve at muslimer må fordømme. Andre mere slue talsmenn vil hevde at ikke alle muslimer er ekstreme, men at de er en del av det danske samfunnet, så lenge de er i favør av sekularisme og ytringsfrihet. Begge reaksjoner har hovedsakelig de samme formål. Muslimer må tvangssekulariseres, og enhver muslim som nekter, og i stedet insisterer på islamske verdier og lover vil bli vurdert som en potensiell sikkerhetstrussel,» skrev Hizb ut-Tahrir i en pressmelding i den forbindelsen.

Det fikk Dansk Folkepartis talsmann, Martin Henriksen, til å si til Jyllands Posten at en slik reaksjon fra Hizb ut-Tahrir var fullstendig forskrudd, men helt og fullstendig forventet. «Dette er en aksept av terror, og derfor burde vi selvfølgelig forby organisasjonen,» sa han. Det har Dansk Folkeparti foreslått flere ganger uten å få noen støtte.

Hizb ut-Tahrir er en verdensomspennende organisasjon som har aksjonert siden 1953 for etableringen av et globalt islamsk kalifat. Gruppen er aktive i mer enn 40 land, og forbudt i flere. I motsetning til grupper som islamsk stat og Al-Qaida, hevder organisasjonen at den avviser bruken av vold for å etablere sitt mål. Til tross for det har gruppen delt ut løpesedler i København som har rettferdiggjort selvmordsaksjoner i Israel, og nektet som nevnt å ta avstand fra terrordrapene i Danmarks hovedstad i fjor.

Her kan du høre Merete Hodne og svenske Ingrid Carlqvist

4 comments to Merete Hodne talte i København

Legg inn en kommentar