Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Gratulerer Donald Trump og får besøk av den russiske statsministeren

trump-netanyahuIsrael forsøker å ha et godt forhold til alle stormaktene. I dag kommer den russiske statsministeren Medvedev til Israel, og i går sendte statsminister Benjamin Netanyahu en hilsen til USAs kommende president Donald Trump og gratulerte ham med valget.  Netanyahu kalte Trump for en  sann venn av staten Israel.» «Jeg ser frem til å jobbe sammen med ham for å fremme sikkerhet, stabilitet og fred i vår region,» sier Netanyahu.

«De sterke bånd mellom USA og Israel er forankret i felles verdier, støttet opp av felles interesser og drevet av en felles skjebne. Jeg er overbevist om at president Trump og jeg vil fortsette å styrke den unike alliansen mellom våre to land og bringe den til stadig nye høyder,» sier den israelske statsministeren.

Opposisjonsleder Isaac Herzog gratulerte også via Facebook. «Det amerikanske demokratiet valgte i dag en leder som overrasket forståsegpåere, og viste at vi er i en tid med endring og ny retning. Du gjorde det uventede, mot alle odds,» skrev Herzog. «Jeg er overbevist om at sikkerhet og økonomisk allianse mellom Israel og vår sterkeste allierte USA, vil fortsette å styrkes under ditt lederskap, la han til. En annen av opposisjonspartiets politikere, Tzipi Livni, sendt Trump sine gratulasjoner på Twitter, men kritiserte ham indirekte for hans retorikk i løpet av kampanjen. «Jeg håper for USA og verden at han aktualiserer løfter fra sin takketale, ikke kampanjen,» skrev hun ifølge telegrambyrået JTA.

I morgen rettes oppmerksomheten mot en annen stormakt. Da kommer Russlands statsminister Dmitrij Medvedev til Jerusalem for å «diskutere i detalj måter å styrke eksisterende samarbeid på en rekke områder, med vekt på økonomi og humanitære spørsmål, samt andre mulige samarbeidsområder, «ifølge en offisiell uttalelse fra Kreml, skriver Israel Hayom.

Den offisielle uttalelsen nevner «den spesielle naturen i  russisk-israelske bånd», og viser til det faktum at «over en million av våre landsmenn ,og våre landsmenn fra det tidligere Sovjetunionen, har slått seg ned» i Israel.

Uttalelsen bemerket at til tross for en vanskelig økonomisk situasjon har Russland undertegnet en økonomisk avtale som vil godkjenne pensjonsutbetalinger for de som jobbet i Russland, og nå bor i Israel.

Den israelske landbruksministeren Uri Ariel vil følge Medevdev på et besøk til Volcani Senter for landbruksforskning, der han vil bli vist teknologiske utviklinger innen landbruket, blant annet et nytt kamerasystem til å finne kyr med skoliose, skriver Israel Hayom.

1 comment to Gratulerer Donald Trump og får besøk av den russiske statsministeren

Legg inn en kommentar