Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Krystallnattens grusomheter

synagoge_brannNatten mellom 9. og 10. november 1938 gikk nasjonalsosialistisk milits til angrep på jødiske eiendommer i Tyskland og Østerrike. Krystallnatten fikk sitt navn fra den kolossale mengden glasskår som lå igjen i gatene etter pøblenes herjinger. Hendelsene denne natten markerte starten på den systematiske forfølgelsen av jøder i Hitler-Tyskland. I år samarbeidet Det mosaiske trossamfunnet i Oslo med Antirasist Senter om et fakkeltog. Tidligere år har Det mosaiske trossamfunnet valgt å samarbeide med SOS Rasisme.

I 2002 førte det til et forbud for deltakere i fakkeltoget mot å bære synlige symboler for støtte til jødenes hjemland. Personer med Davidstjerner på brystet eller som bar israelske flagg ble ikke bare nektet å delta, men kjeppjaget gjennom Oslo av SOS Rasisme-tilhengere i Blitz-miljøet. Et medlem av det mosaiske trossamfunnet som samarbeidet med Frie Ytringers redaktør, den gangen stortingsrepresentant, i et forsøk på å slutte seg til toget med israelske flagg, ble ekskludert fra den jødiske menigheten, angivelig for å ha samarbeidet med ekstremister. To eldre jøder som bar israelsk flagg ble stanset av politiet da de gikk nedover Karl Johans gate for å ta en trikk hjem, tvunget inn i en politibil og kjørt ut av sentrum, angivelig av hensyn til deres egen sikkerhet.

Hvordan regelverket var i år er uvisst, men Antirasistisk Senter er en annen organisasjon enn SOS Rasisme var. Det har uansett vært sterke reaksjoner de siste årene på at minnemarkeringen som er så viktig for alle jøder verden over, flere steder har vært kuppet av venstreekstremister og organisasjoner med en annen agenda enn å støtte jødene og deres hjemland. Opprettelsen av den jødiske staten er på mange måter nettopp begrunnet med jødeforfølgelsene i Europa både før nazistenes tid og under nazismen. Også i dag er det mye antisemittisme og angrep på Israel, for det meste båret frem av nynazister, muslimer, og venstreorienterte partier og bevegelser.

Dette skjedde på Krystallnatten:

3 comments to Krystallnattens grusomheter

 • Vidar

  Det er faktisk fullt forståelig (muligens for alle andre enn innbitte sionister og andre «Israel-venner») at de som arrangerer en minnemarkering for OFRENE for «krystall-natta» og nazistenes rasistiske overgrep mot jøder IKKE ønsker dette brukt som bakteppe for og legitimering av sionistisk og pro-israelsk propaganda!
  «Det ene overgrepet rettferdiggjør ikke det andre», og det er mange av oss som overhode ikke kjøper argumentasjonen om at overgrepa mot jøder i Europa rett før og under 2. verdenskrig på noen som helst måte skal brukes for å hvitvaske eller rettferdiggjøre jøders egne overgrep mot arabere i Midt-Østen i tida ETTER denne krigen!
  Så forbud mot bruk av israelske flagg i krystallnatt-markeringer, syns jeg er helt på sin plass! Davidsstjerner og andre JØDISKE (ikke israelske) symboler, burde derimot selvsagt VÆRE helt på sin plass i en slik markering!

 • Etableringen av staten Israel er vel som følge av blant annet de brutale overgrepene som det jødiske folk har vært utsatt for. Og jeg velger og se på bruken av israelske flagg,som et symbol på hva det det jødiske folk har greid og oppnå etter og ha vært jaget og repatriert som følge av å mangle ett eget land og eget flagg.
  Og når de først har fått det,så er det naturlig og hylle dette.Og det og nettopp bruke sitt flagg her,viser at de respekterer og er ydmyke overfor den brutale historien som var med og frembringe staten Israel,og deres flagg.

 • Vidar

  Jødeforfølgelser – og ikke minst nazistenes Holocaust – blei BRUKT for å «overdøve» det faktum at sionistene selv begikk grove overgrep med den hensikt å få etablert staten Israel, og å få FN’s tilslutning til dette. OG det er brukt i alle år seienere, for å rettferdiggjøre israelske overgrep. Der for blir bruken av det israelske flagget et symbol på noe av det SAMME Holocaust sto for, og selvsagt noe vi som er konsekvente motstandere av ALL rasisme, diskriminering og understrykkelse tar sterk avstand fra – og heller ikke vil ha «reklame» for – i en markering som er ment å ta AVSTAND fra «Krystallnatten»!
  Skuffende at ikke alle «israel-venner» forstår såpass, selv om det heldigvis er en god del JØDER som forstår det…

Legg inn en kommentar