Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Latinamerikanere sikret Trumps seier

latinamerikanske-velgere2Mike Romney tapte mot Barack Obama for fire år siden, mens Donald Trump vant over Hillary Clinton. Hva skyldes det? Ezra Levant har analysert svarene fra velgere spurt på valgdagen om deres stemmegivning. Den viser at Donald Trump fikk en vesentlig større andel av stemmene fra latinamerikanere, asiater og sorte amerikanere enn det Mitt Romney gjorde fire år tidligere, noe som trolig var hovedgrunnen til at han vant flere viktige vippestater der resultatet var jevnt.

Nesten hver tredje latinamerikaner stemte på Trump. Det var åtte prosent bedre enn resultatet Mitt Romney fikk fra denne velgergruppen for fire år siden. Støtten fra asiatiske velgere viste en litt større fremgang, på 11 prosent, i forhold til valget for fire år siden. I år stemte åtte prosent av sorte amerikanere på den republikanske kandidaten. Ikke mange, men det betød at Hillary Clinton fikk sju prosent færre velgere blant sorte amerikanere enn det Obama fikk fire år tidligere.

Ingenting tyder på at det var hvite amerikanske menn som utgjorde den store forskjellen og sikret Trump seieren, dersom vi sammenlikner med hvordan de vanligvis stemmer. Trump fikk kun 1 prosent flere stemmer fra hvite amerikanere enn det Mitt Romney fikk, og kun 1 prosent færre kvinnelige velgere enn Mitt Romney. Her kan du se Ezra Levant presentere tallene som viser at Trump ville tapt valget uten den økte støtten fra minoritetsgruppene sammenliknet med valget for fire år siden.

13 comments to Latinamerikanere sikret Trumps seier

 • Åge Simonsen

  Hvordan er det mulig å støtte en person som opptrer uetisk og med manglende moral, trakasserer kvinner og medmennesker på det groveste og opptrer vullært og ekstremt ufyselig.
  Her er noen eksempler fra media:
  I et valgmøte gikk Trump til angrep på New York Times og hånet deres journalist Serge Kovalski, som er handikappet. Trump veivet med armer og laget gryntelyder mens han sa til de fremmøte at de skulle sett hvordan journalisten så ut,
  I august i fjor gikk Trump langt i å antyde at Fox-journalist Megyn Kelly hadde mensen under en presidentkandidatdebatt.*
  Gjorde narr av handikappet.
  Det er ikke første gang at Trump kommer med kvinnediskriminerende utsagn. I 2012 skrev han på Twitter at forretningskvinnen og bloggdronningen Arianna Huffington er «uattraktiv både på innsiden og utsiden»
  Trump er også så totalt lite oppdatert, og ute av stand til å ta til seg vitenskaplig kunnskap, at han benekter menneskeskapte klimaendringer!!!!
  En slik fyr er selvsagt ikke egnet til noen som helst politiske verv!!!

  • Artilleristen

   Jeg tar Trumps griseprat hvilken dag som helst over en motkandidat som truet Russland med krig i valgkampen.

   Joda, Trump hadde trolig tapt valget mot nesten en hvilken som helst annen kandidat, men Demokratene greide det kunststykket å løfte en av verdens desidert ondeste kvinner frem i den der posisjonen.

 • Vidar

  Du vil nok bli MEGET skuffet i tida framover, Åge Simonsen, når du bare pent må innse at PRESIDENT DONALD TRUMP vil vise seg meget egnet 😉
  Selv en person som fleiper med og om damer – ja som sågar har fornuft og integritet nok til å gjennomskue «klima-bløffen» – kan faktisk ikke bare inneha politiske VERV, men faktisk være en god politisk LEDER!

 • Høyreekstrem?

  For de som ikke har fått det med seg: Den amerikanske valgkampen er over. Donald Trump vant. Velkommen tilbake når Trump har vært president en stund og det er noe av hans politikk dere vil kritisere. Inntil videre må dere leve i fred med at det faktisk er noen som feirer at han vant, også her hos oss.

 • Åge Simonsen

  Dette går ikke på om man er enig eller uenig med Trump i sak, men om han er egnet som president. Man kan være saklig enige med andre, men de kan likevel være uegnet i posisjon. Og det er åpenbart denne vulgære drittsekken.
  Det er uforståelig at noen stemmer på en person som trakasserer andre!!! Han opptrer moralsk forkastelig. Og nå skal han i rettsak.
  Tiden vil nok vise at amerikanerne her har bommet grovt og alvorlig. Forøvrig kom det dårlig frem i media hva han egentlig mener. Han uttaler seg forskjellig i forskjellige medier og settinger.
  Dette er bare tragisk.

  • Artilleristen

   Åge Simonsen skrev: «Forøvrig kom det dårlig frem i media hva han egentlig mener.»

   Du er klar over at du her hevder å sitte på inside information som ikke kom frem i media. Er du liksom en ekspert på «hva Trump virkelig mener» Hvilke andre kilder enn media er det du har tilgang til?

   Det må du nesten svare på, når du utgir deg for å være en som «kjenner til den egentlige Donald Trump»

   Eller er det bare billige retoriske knep du forsøker deg med?

 • Anonym

  Og vi tror at media er rank og rett og aldri vinkler en sak feil, eller utelater ting, så det høres ut som noe helt annet. Dessuten hvem har vedtatt at dine politiske motstandere er så utrolig moralske? Kanskje de slett ikke er moralske i det hele tatt!
  Denne moralske skjennepreken fra venstresiden begynner å bli vel sekterisk.

 • Høyreekstrem?

  Politikernes moral.

  Hvem har ikke kommet med uttalelser som kan, eller ville blitt, oppfattet som sårende, hatske eller useriøse? Det å hevde at en person er umoralsk kan bli oppfattet som alt dette. Faktum er at vi mennesker sier mye rart uten egentlig å mene det i fullt alvor.

  Skal man vurdere en persons moral er det mer interessant å se på hva denne personen gjør, enn å lytte til hva han sier. Spesielt interessant er det om personen fremstiller seg selv som et høymoralskt vesen, slik som Hillary og Obama.

  Begge disse to har en nær tilknytning til det fascistiske regimet i Saudi-Arabia. Hillary har mottatt penger fra dem, Obama en kongelig orden. Begge betrakter Saudi-Arabia som sine allierte. Moralen er i fritt fall.

  Obama dreper også mennesker basert på såkalte utenomrettslige beslutninger. Hvor mange kvinner og barn han har drept med sine droner og bomber vet vel ingen, men det er mange. Faktum er vel at for å kunne fungere som USAs president kreves det en ganske fleksibel moral, og evne til å koble seg fra konsekvensen av sine handlinger.

 • Tony Stark

  I wish someone investigates this election properly (highly unliekely) – my bet: whole «popular vote» was rigged to the max by Clinton people.

 • Anonym

  Du lar deg lure av den patetiske taper pressen??? Bill Clinton (Det demokratiske parti) skal da ikke bli «the adwiser of Donald Trump.»

Legg inn en kommentar