Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

IS-terroristene var syriske flyktninger

paris-attackI går ble terroranslagene i Paris for et år siden, der 130 mennesker ble drept og 352 såret, minnet. Det viser seg nå at flere av terroristene bak massakrene var personer kommet til Europa i ly av den store flyktningestrømmen i fjor og året før. Hovedmistenkte Salah Abdeslam skal ha hjulpet minst 10 medlemmer av terrorgruppen Den islamske staten inn i Europa gjennom den såkalte Balkan-ruten. 6 av disse deltok under angrepene i Paris. 4 andre var involvert i terroren i Brussel i mars i år. 

Opplysningene kom frem søndag i den flamske TV-stasjonen VTN TV, skriver nettavisen Breitbart. Abdeslam skal personlig ha kjørt terroristene inn i Belgia i en leiebil. Han plukket dem opp i Ungarn, hvor de hadde kommet fra Syria blant horder av «flyktninger» under høyden av fjorårets migrantkrise. Rollen Abdeslam spilte i planleggingen av både november og mars terrorangrepene var mye større enn tidligere antatt, skriver VTM i en pressemelding. 

De ti terroristene fra Den islamske staten som i dekke av å være flyktninger kom seg til Ungarn og ble hjulpet videre til Belgia og Frankrike, er ikke de eneste IS-terroristene som har kommet seg inn i Europa på denne måten. Telegrambyrået Reuters skriver at 90 flere Syria-trente jihadister er antatt å ha tatt seg inn i Europa via flyktningeruten.

Tidligere i år ble den franske regjeringen beskyldt for å dekke over jihadistenes barbarisk tortur av ofrene for angrepet i november i fjor, skriver Breitbart. Kritikere hevdet at informasjon som om at terroristene kastrerte, halshugget, og gravde øynene ut av ofre, ble undertrykt for å minimere offentlig voldshandling, skriver nettavisen.

4 comments to IS-terroristene var syriske flyktninger

Legg inn en kommentar