Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil gi bønder lettere tilgang til skytevåpen

israel_landbrukTyveri og innbrudd hos israelske bønder et blitt et voksende problem over hele landet, skriver Israel Hayom. Det fører til betydelig økonomisk skade. I august skjøt og drepte en israelsk bonde en tyv på sitt gårdsbruk i Moshav Beit Elazar. Det førte til mye debatt. Og nå vil den israelske sikkerhetsministeren, Gilad Erdan, at det skal bli lettere for israelske bønder å forsvare sine eiendommer med våpen.

Han har instruert våpenlisenskontoret om å sikre en raskere prosedyre for israelske bønder som ønsker å skaffe seg våpentillatelser.

Samtidig har hans departement gitt en bevilgning på 8 millioner shekel (2 millioner dollar) til de regionale rådene i de distriktene som har hatt de største tapene på grunn av landbrukskriminalitet. Ifølge Israel Hayom vil budsjettet også bli brukt til å utstyre bønder med defensive tiltak, herunder kameraer, gjerder og porter. Det er også besluttet å styrke samarbeidet mellom sivile politi og grensepolitiet på dette problemet.

De israelske myndighetene mener at det i tillegg til de rapporterte tilfellene av lovbrudd rettet mot israelske bønder også er store mørketall. De regner ifølge Israel Hayom med at 75% til 85% av landbrukslovbrudd ikke blir rapportert.

«Bøndenes personlige sikkerhet og deres evne til å opprettholde sitt livsgrunnlag er sentrale problemstillinger, som jeg, som offentlig sikkerhetsminister, er forpliktet til å ta alvorlig. Landbruket er svært viktig for dette landet,» sier Erdan til den israelske avisen. «I de senere årene har bøndene sett en økning i antall innbrudd som skjer på sine eiendommer. Derfor bestemte jeg meg for å fremme en plan som omfatter ulike tiltak for å styrke personlig sikkerhet i landbruksområdene og for å gi bønder verktøy og tiltak til både å forhindre kriminelle aktiviteter og forsvare seg i en krisesituasjon. »

I 2007, etter at Negev-bonden Shai Dromi ble skutt og drept av en inntrenger som brøt seg inn i hjemmet hans, ble det vedtatt en lov som slår fast at det å angripe en inntrenger anses som selvforsvar og ikke fører til straffeansvar.

 

Legg inn en kommentar