Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil ikke gi innvadrere særretigheter

erlend_wiborg-150x150FrP i regjering vil nå sørge for å fjerne de økonomiske særrettighetene for flyktninger og asylsøkere og at denne gruppen blir likebehandlet med alle andre grupper i Norge, skriver frp.no. «For det første er det ikke rettferdig at innvandrere skal kunne få bedre betingelser enn andre grupper – det handler om likebehandling. For det andre så kan ikke Norge ha mer attraktive ytelser enn andre land,» sier Erlend Wiborg, FrPs arbeids- og sosialpolitisk talsmann.

Han mener det er veldig uheldig om Norge fremstår som et førstevalg på bakgrunn av sosiale ytelser og trygd. Overfor frp.no peker Wiborg på at signaleffekten ikke kan undervurderes. «En tilstrømming som vi hadde i fjor er ikke bærekraftig og vil føre til at integreringen er dømt til å mislykkes,» mener han.

Det tredje momentet Wiborg trekker frem er at disse innstrammingene er viktige for at vi lykkes med nettopp integreringen og får folk ut i arbeid.» Vi skal sende et tydelig signal om at i Norge så forventes det at du lærer språket, kommer deg i arbeid og tjener egne penger», sier Wiborg til frp.no.

Både Ap, SV, Krf og Venstre kritiserer innstrammingene. Det synes han ikke er overraskende. «Disse partiene har vist gang på gang at de tror det å sy putene under armene på folk, og ikke stille krav, er den beste måten å behandle folk på. Det vil jeg faktisk si er å undervurdere mennesker», mener FrPs talsmann

Det er flere særrettigheter i folketrygden for flyktninger FrP nå vil ha fjernet. I dag har flyktninger rett til en rekke ytelser, uavhengig av botid i Norge, dersom de ellers fyller vilkårene. Dette gjelder blant annet alderspensjon, uføretrygd og arbeidsavklaringspenger.
Denne uken gikk høringsfristen ut for forslaget og regjeringen vil nå komme tilbake til Stortinget med et endelig forslag, skriver frp.no.

4 comments to Vil ikke gi innvadrere særretigheter

Legg inn en kommentar