Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Carl I. Hagens opprørsparti eksisterer

makvan2Carl I. Hagen mener det kan komme et opprørsparti i Norge, fordi hans Frp er blitt et etablert parti som ikke lenger tør å fronte ubehagelige saker, skriver VG. «Det er åpenbart marked for et nytt parti. Fremskrittspartiet blir nå av mange sett på som et etablert parti, som er en del av makten, som sitter i regjering. De ser ikke på Frp som løsningen og det er absolutt et marked der som gjør at det kan komme et opprørsparti i Norge», sier han. «Dette partiet eksisterer allerede,» sier Demokratenes leder Makvan Kasheikal.

Også valgforsker Frank Aarebrot viser til Demokratene: «Vi kan ikke se bort fra at Hagen har rett, men det fins allerede et parti til høyre for Frp – Vidar Kleppes parti Demokratene», sier valgforskeren til Nettavisen, og legger til «Selv om Hagen skulle ønske det ikke eksisterte, så gjør det det. Det kan heller ikke Hagen lukke øynene for».

Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder i Frp, sier til VG at han ikke er bekymret for at det skal dukke opp en stor konkurrent til høyre for partiet. «Det dukker stadig opp nye lister og nye partier. Det er en del av den demokratiske prosessen. Frp fronter de sakene som vi vil og skal, og det ivaretar vi. Demokratene ble jo stiftet for lenge siden, med Vidar Kleppe i spissen, og vi så jo hvordan det gikk», sier han. 

Lederen for Demokratene, Makvan Kasheikal, mener Fremskrittspartiets parlamentariske leder glemmer noe viktig. «Demokratene ble etablert den gangen Fremskrittspartiet hadde stor oppslutning og var i opposisjon. Lenge før partiet sviktet i regjeringsposisjon, der de har ført ren Høyre-politikk på område etter område, og vist seg å være mer opptatt av å sitte i regjering enn av å gjøre noe i regjering, – i alle fall å gjøre noe som Fremskrittspartiet lovet i opposisjon,» sier han.

«Det er først nå misnøyen med Fremskrittspartiet begynner å utkrystallisere seg,» mener han. «Da burde Demokratene være alternativet. Vi står for nøyaktig den samme politikken som Carl I. Hagen skisserer opp bør være den riktige politikken. Og det bør telle for både velgere og personer som i dag er medlemmer av Fremskrittspartiet. Jeg innrømmer gjerne at Demokratene som et lite parti med svak økonomi og mangel på menneskelige ressurser, ikke har klart å markere seg sterkt nok i rikspolitiske spørsmål de siste årene. Så vi tar imot misfornøyde FrP-tillitsmenn og medlemmer med åpne armer. Det gjelder også for Carl I. Hagen selv,» sier Kasheikal.

I gårsdagens intervju med VG skisserer den tidligere FrP-lederen opp en rekke felter der velgerne begynner å bli misfornøyd. Han er uenig med Høyres Bent Høie, som sier at det ikke er amerikanske understrømmer i Norge som kan gi en Donald Trump-skikkelse i norsk politikk. «Han undervurderer strømningene i det norske folk. Mange er misfornøyde,» sier Hagen. Makvan Kasheikal mener at Demokratene fanger opp samtlige av Hagens misnøyepunkter.

Hagen viser til at ingen i Fremskrittspartiet lenger tør si det han gjorde: At påstandene om at klimaendringene er menneskeskapte, er klimahysteri, og at endringene har med solens styrke, overhodet ikke noe med utslipp fra bilene våre, å gjøre. «Det er mange som ikke forstår hvorfor vi skal bruke milliarder av kroner på å straffe bilistene,» sier Hagen blant annet. «Det forstår vi ikke i Demokratene heller», sier Makvan Kasheikal, og viser til at den sittende regjeringen er i ferd med å sette rekord i bompengeinnkreving til tross for Fremskrittspartiets løfter i valgkampen om å fjerne bompengene helt.

Hagen viser også til at regjeringen må stramme inn budsjettene på grunn av rekordstor innvandring. «Folk husker veldig godt eksplosjonen av migranter som kom til Norge i fjor, som gjorde at vi måtte bruke ti milliarder kroner på alle som kom til landet – penger som gjør at vi nå har mindre å bruke til eksempelvis helse og politi. Og en utenriksminister som alltid har penger til å dele ut i alle andre land enn Norge,» sier han.

Kasheikal er enig. Han viser til at FrPs integreringsminister later som om Norge har den strengeste innvandringspolitikken i Europa og at det nå kommer færre asylsøkere. «Men det skyldes at alle andre land i Europa har strammet inn. Da kan ikke Norge stå utenfor med en mer liberal politikk som vil tiltrekke asylsøkerne til Norge, og det er dessuten blitt vanskeligere å komme hit nord i Europa etter at land lengre sør innførte midlertidige grensekontroller. I tillegg er det helt feil at Norge har den strengeste politikken,» sier han.

Hagen følger med på den voksende motstanden mot EØS-avtalen, blant annet i LO, skriver VG. «Det er en sak hvor vi må innrømme at vi har sovet i timen. Vi inngikk den avtalen da EU besto av land som var like oss i sentral- og Vest-Europa. Men etter EU-utvidelsen, hvor en rekke land fra Øst-Europa er blitt med, har EØS-avtalen betydd at vi har fått en flom av arbeidsinnvandrere til Norge som undergraver vårt lønnsnivå og mottar mange sosiale ytelser og trygder. Avtalen gjør at de raskt får tilgang til barnetrygd og andre sosiale ytelser. Jeg opplever stor misnøye i det norske folk også med det,» sier han.

«Det har Demokratene sagt siden partiet ble stiftet,» sier Demokratenes leder. Han minner om at Demokratene har hatt norsk utmeldelse av EØS-avtalen, sammen med Schengen-avtalen som sine viktigste rikspolitiske fanesaker alltid.

«Både når det gjelder voldskriminalitet og voldtekter så er innvandrerne skyhøyt overrepresentert i Norge. Men ingen gjør noe med det. Min medisin er veldig klar og det er å sende dem hjem igjen og la de sone i hjemlandet på vår regning. Jeg mener vi kan betale eksempelvis Romania dobbelt av hva en fengselsplass koster der. Det vil uansett være billigere enn at vedkommende soner her i Norge. Det er også understrømmer i vårt land som ingen representerer i dag», slutter Hagen. «Helt riktig, bortsett fra siste setning,» sier Makvan Kasheikal. «En streng utvisningspraksis av kriminelle utlendinger har også vært på vårt program siden partiet ble stiftet,» sier han.

Makvan Kasheikal konkluderer med å gjenta at Demokratene trenger flere kompetente medlemmer, og at alle som er misfornøyd med Fremskrittspartiet manglende gjennomslag i regjeringen vil bli tatt godt imot i hans parti. «Hvorfor starte et nytt parti, som krever å samle inn 5000 underskrifter for å kunne stille til valg, når man i stedet kan bli med i et parti som registrert og kan stille lister allerede ved dette valget,» spør han. «Det er bare å ringe. Telefonnumre finnes på Demokratenes nettside www-demokratene.no», legger han til.

Demokratenes politiske nestleder, Vidar Kleppe mener at Demokratene kan bli det nye Frp, og at mange nordmenn er skuffet over at Frp ikke har innfridd på fanesaker som innvandring og bompenger. «Bare de siste seks ukene har vi fått 400 nye betalende medlemmer. Det vi ser er at mange gamle Frp-medlemmer er skuffet over Frp», sier han til Nettavisen, som har en uhøytidelig nettspørreundersøkelse nederst i artikkelen. Der spør avisen om «det er rom for Demokratene i norsk politikk». I skrivende stund hadde 2960 lesere svart. 70 prosent av dem, 2071 lesere, har svart ja. Du kan selv gå inn og svare på spørsmålet nederst i artikkelen i Nettavisen her.

26 comments to Carl I. Hagens opprørsparti eksisterer

 • Anonym

  Nå heier jeg som mange andre FrP,ere på Demokratene. FrP har sviktet grasrota og folk flest.

 • VESTLENDING

  TRUR DET BESTE FOR DEMOKRATEN ER AT VIDAR KLEPPE VERT LEIAR AV PARTIET.

 • T.O.Glas

  FRP trenger støtte, en stemme til andre partier er å slippe frem tåkefyrsten.
  FRP må kuppes – dagens ledelse er inkompetent (<10%) i forhold til hva som trengs. Sylvi L og Christian T-G er et perfekt par til å overta.

 • Anonym

  Vi er mange i Fremskrittspartiet som savner Kleppe og Simonsen.

  • Tusenkunstner

   Kloke betrakninger fra Carl I. Hagen om både EØS, klima, murringen blant LO-medlemmer rundt EØS. Jeg er helt enig med Hagen. Han er ett savn i politikken.

 • Og bli det nye FrP,bør ikke være noe mål i seg selv for Demokratene.
  Demokratene bør ikke engang sammenlignes med liberalistene i FrP.
  Nasjonalisme bør være en sterk drivkraft i Demokratene. Og nasjonalismen finnes jo som sagt ikke særlig grad i FrP.
  FrP har svært mange drittsekker i sine rekker,som man ikke blir kvitt uansett. Så den store skrekken er at Høyre/FrP skal regjere alene,siden utsalg og nedsalg av folkets verdier hadde virkelig fått fart på seg.
  Og denne Solvik Olsen,som Simonsen trykker til sitt bryst.Har jo prøvd seg flere ganger før,på og få gehør for salg av vannkraften.Det skulle riktig nok være for og skaffe forutsigbarhet for industrien. 🙂

 • Du verden hvor forbauset vi alle er,over at FrP er i ferd med og miste stort antall velgere.
  Siden de har vært meg og overført betydelig makt til Brussel.
  Ordnet skattelette for de aller rikeste.
  Drevet og mikset med trygdeordningene.
  Vært meg og importere 31 000 negerinntrengere i 2015

  Veldig rart at folk ikke synes dette er svære saker….:)

 • Høyreekstrem?

  Det er i høyeste grad rom for et parti som Demokratene. Dette partiets program ligger tett inntil SP, men med en strengere innvandringspolitikk og uredd holdning ovenfor islam og muslimer.

  Problemet for Demokratene er at de ikke klarte å dra med seg flere da det ble dannet. Dermed har det også slitt med å få vekst. Partiets politikk appelerer til et bredt lag av folket, men det er mange som ikke engang vet om partiet. En del bråk og splitt har også trukket partiet ned. Det samme har enkelte medlemmer med alt for ekstreme uttallelser.

  2016 har vært et godt år for Demokratene, takket være begivenheter som Brexit og Trump. Klarer partiets ledelse å holde fokus og gjøre seg kjent fremover mot valget kan partiet gjøre sitt beste stortingsvalg hittil.

 • Øystein S.

  Det har vært en absurd tid, disse dagene etter det amerikanske folket på tradisjonsmessig og demokratisk måte valgte Donald Trump til sin neste president. Denne historiske og oppsiktsvekkende hendelsen, der man valgte en frittalende milliardær som heller ønsker å tjene sitt eget folk og fedreland, fremfor globalisme og særinterresser, har skapt lysebrune striper i underbuksene på mange verdensledere, pressefolk og ymse «eksperter». Ja, selv vanlige folk var såpass livredde for at det snart tiltrår en verdensleder som ønsker å sette sitt eget folk og fedreland først, at de rett og slett ikke så noen grunn til å ikke skremme vannet av sine egne barn i samme slengen. For det gjorde de. Barn møtte opp gråtende på skolen, der de ønsket trøst. Men i gangene møtte de likbleke lærere, som var minst like redde som barna selv. Og her ser man hvordan den vestlige verden sin hjernevaskede befolkning absorberer medienes propaganda, når vestens flaggskip; USA, velger seg en leder som nå ønsker å tjene DEM, og ikke særinterresser som overstatlige organer eller internasjonal storkapital. Det er virkelig på tide at også den vanlige mann og kvinne i gata går i seg selv, og setter spørsmålstegn ved alt de velger å svelge rått av propaganda, oppvigleri og manipulering fra media, koblet sammen med flokkmentalitet og likegyldighet ovenfor de faktiske forhold. Dumskap kan ikke lenger være noen unnskyldning, når man nærmest klikker i flokk over et demokratisk land velger seg en leder som ønsker å tjene nettopp – FOLKET i det aktuelle landet. Reaksjonene i Norge og resten av Europa etter denne hendelsen, sier mye om hvor skumle tider man går i møte i Europa. Vi har lenge visst hvor elitene ønsker Europa. Men jeg må innrømme at folkets refleksjoner rundt dette er langt skumlere enn man først trodde. Det amerikanske folket har nå valgt en annen linje enn den europeiske. Og dette blir de fordømt for, av flertallet. Sleivete og usjarmerende guttekommentarer om kvinnelige kjønnsorganer blir sett på som noe livsfarlig og meget alvorlig. Mens utbredt korrupsjon, løgner og krigshissing blir liksom sett på som betydningsløse bagateller.

  Her hjemme har jeg latt meg sjokkere av at noen hevder at det kan settes likhetstegn mellom Donald Trump og Carl I Hagen. Dette er å begå stor urett mot Trump, der han som en slags nasjonalistisk nasjonsbygger av sitt eget fedreland blir sammenlignet med globalisten, EU-tilhengeren og storkapitalens beste venn, Carl I Hagen. De av oss som har fulgt med på Trump, vet godt at han aldri i verden hadde tatt til orde for å selge ut sitt fedreland til utenlandsk storkapital (naturressurser/arvesølv), ønsket fri flyt av billig, utenlandsk arbeidskraft for å senke lønninger og arbeidsrettigheter, underlegge seg overstatlige organer som EU osv. slik som Hagen og Frp alltid har ønsket. Trump har jo kjørt en valgkamp, og VUNNET, på det klin motsatte, nemlig at folket selv skal bestemme over sitt fedreland, der de beholder sine arbeidsplasser, lønninger og et noen lunde forutsgibart liv der de har sjanse til å klare seg. Vi har heller aldri sett at Trump går til angrep på store deler av sitt eget folk, som ikke sitter på den øverste gren. Slik som syke, fattige, trygdede eller alenemødre. For der hvor Trump taler for det beste for ALLE amerikanere, og løfter dem alle opp og frem, der tråkker Frp sine ned i møkka. Med mindre de er en del av den økonomiske adelen, vel og merke. Mye mer kan skrives om dette. Men budskapet blir uansett at der hvor Trump er en ekte leder som viser vei for det brede lag av sitt folk og fedreland, der ønsker Frp og Hagen å undertrykke sine, slik at heller storkapitalen får all makt.

  Carl I Hagen er gårsdagens mann. Det er nettopp slike buktalere for økonomisk, kulturell og politisk elite som amerikanerne stemte nei til ved dette valget. Trump derimot, han er fremtiden. Han er håpet for hele den amerikanske befolkningen, og ikke bare rikfolk og illegale innvandrere, slik alle andre er. Dette er en meget sterk begivenhet. Det får så være at noen gråter, og at noen blir bløte i underbuksa. For nå tyder alt på at vi for en gangs skyld får se hvordan en ekte leder og løfter frem sitt eget folk og fedreland.

 • Knut

  Den norske marionettregjering, dokketeateret hvor også Siv Jensen opptrer, har spurt EU aller nådeigst om lov å forlenge grensekontrollen, og fått et ja. Så snill EU var! Regjeringa med Frp har i løpet av tre år, bortsett fra det formelle, nådd å fullføre det som AP begynte på for mange år siden. Nå ligger vi helt og fullt i folden til de selvoppnevnte halvgudene i Brussel. Der ligger vi mens Norge, som har vært en stolt og selvstendig nasjon siden 1905, med et lite avbrekk, ikke lengre har handlingsfrihet. Dette har skjedd skritt for skritt, og nå er vi alle blitt «smuglet» inn i EU gjennom EØS-bakdøren. Og Frp har på ingen måte strittet imot.
  Da Frp nådde maktens tinder, begynte fallet. De vil så gjerne være der, men de svikter dem som kunne holde partiet oppe. Og snart står de på gangen igjen.
  Jeg har ingenting tro på et parti som Demokratene som opprørsparti. Det bør, etter min mening, være et parti, lik Sverigedemokratene, med en kunnskapsrik leder med glød og autoritet, og som er både tydelig og stødig når det stormer, som Jimmie Åkesons. I et slikt parti ville både Listhaug og Tybring Gjedde passet.

 • Vidar

  Selvsagt burde det være rom for et parti som «Demokratene i Norge» (eller hva nå det offisielle, lovlige partinavnet for øyeblikket er…), men Makvan Kasheikal tar feil på FLERE viktige områder;
  1. Hans parti vil aldri bli noe alternativ for Carl i. Hagen – av åpenbare, historiske årsaker! Hagen er ikke den som kommer krypende til et parti som blei stifta av folk han selv kasta ut av «sitt» Fremskrittsparti for mange år siden! 😉
  2. Nye medlemmer blir IKKE «tatt vel i mot» i Demokratene! Selv har jeg faktisk PRØVD å bli aktiv medlem i dette partiet, men blei FØRST møtt med direkte TRUSLER hvis jeg våga å møte opp på partiets landsmøte i Kristiansand tidlig i år, deretter konfrontert med påstander om at jeg ikke VAR medlem, og ikke hadde betalt medlemskontingenten, for så å bli totalt ignorert av den delen av partiet som skulle starte opp lokallag i Hedmark, hvor jeg bor.
  3. Før et parti kan drømme om å bli noe alternativ til Fremskrittspartiet, må det selvsagt ha et minstemål av «orden i eget hus»! Jeg veit at Jan Simonsen HATER kritikk av Demokratene på sin blogg, men det MÅ minnes om at dette partiet for tida både opererer med TO offisielle partiledelser (eller har den «lovlig» valgte ledelsen nå trukket seg til fordel for «kuppmakerne»…?) og med et ulovlig parti-NAVN! (Navnet «Demokratene» tilhører noen andre, det er «Demokratene i Norge» som er Kasheikal’s parti’s korrekte navn!)
  Dessuten MÅ partiet få oversikt over hvem som ER medlem i partiet eller ei, hvem som faktisk HAR betalt medlemskontingenten eller ei – og ikke ha seg med folk som bare slenger ut beskyldninger (eller sågar TRUSLER) i hytt og pine!

  Nei, Hagen har nok helt rett – det trengs et NYTT parti i Norge!

  • Vidar: Selvsagt er det unaturlig å diskutere interne forhold i et parti offentlig. Slike debatter hører hjemme i partiets interne organer. Derfor sletter jeg innlegg som legger opp til slike debatter.
   Men dette lar jeg stå for å oppklare et par ting: Det korrekte partinavnet på Demokratene er «Demokratene I Norge», men jeg bruker for enkelthets skyld Demokratene. Det finnes bare en leder. Han heter Makvan Kasheikal. De problemene du møtte ,med trusler om vold dersom du kom på landsmøtet, skyldes ene og alene personer som nå er kastet ut av partiet, og ikke lengre utgjør et problem (Det var nettopp på grunn av en slik oppførsel de ble kastet ut. De skrev også trusler under anonyme navn på kommentarfeltet på FY for å skremme folk fra å møte opp). De som i dag leder Demokratene, Makvan Kasheikal og Vidar Kleppe, kan jeg garantere for er ryddige og skikkelige folk. Men dessverre: Det er et generelt problem i små partier at det dukker opp nye medlemmer som virker dyktige, men som det viser seg forsøker å overta partiet og ikke er ryddige i det hele tatt. Ditt eksempel illustrerer det godt.

   • Anonym

    «nettopp på grunn av en slik oppførsel de ble kastet ut». Det var vel slik hagen resonnerte da du og flere ble rettmessig pælma ut av Frp.

    • Anonym: Absolutt ikke. Jeg truet ingen, og skrev ikke anonyme trusler mot medlemmer på nettet. Jeg gikk ikke inn på FrPs nettside og endret teksten i vedtektene for å sikre en feil sammensetning av landsmøtet. Verken meg eller Vidar Kleppe drev med noen triksing eller regelbrudd. Men Hagen hadde den gangen motsatt mening av hva han har i dag. Han ville tone ned innvandringspolitikken og retorikken for å bli spiselig hos Høyre, Venstre og KrF som et regjeringsparti. FrP i regjering var Hagens store drøm. Nå har han forstått at det kanskje har en hake ved seg.

 • Anonym

  Hadde det ikke vært for at Carl I. Hagen er Carl I. Hagen, ville han nok blitt ekskludert slik som han fyren i Sandnes. Innvendinger mot Frp`s svik aksepteres i utgangspunktet ikke.

 • Ufordring til Simonsen

  Hypotetisk scenario : hvis demokratene kommer i en sentral vippeposisjon i norsk politikk, og Jan Simonsen har en SENTRAL rolle i det. Si tomatbøndene i Rogaland holder på å bli utkonkurrert av utenlandske tomatprodusenter for. eks israelske som leverer noe billigere.
  Saken løses enkelt ved tollværn hvor vil Simonsens lojalitet være? Hos truede norske arbeidsplasser eller hos de utenlandske? (israelske) la oss for ordens skyld si at kvaliteten er like god på norske og israelske tomater. Kommentar utbedes.

 • Vidar

  Hva mener du med «FRIE ytringer», Jan – når du selv konsekvent sletter innlegg som påpeker faktiske feil ved DINE ytringer og påstander her…? Du KAN ikke uimotsagt hevde at «det finnes bare en leder (i Demokratene). Hans heter Makvan Kasheikal:» – når den eneste lederen som er lovlig valgt av partiet – og den eneste som er registrert og godkjent av Partinevnda – heter noe helt anna!!
  Nå må du faktisk bestemme deg om bloggen din skal fortsette som en arena for «frie ytringer», eller forfalle til kun å være en propaganda-arena for en gjeng kuppmakere, utgått fra «Demokratene i Norge»!

 • Vidar

  Skal være Parti-REGISTRET, ikke Partinevnda…

Legg inn en kommentar