Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Risikerer tre års fengsel for et kyss

kyss-lesbiskTo tenåringsjenter i Marokko er arrestert for å kysse hverandre. Paret er identifisert som Sanaa, 16 og Hajar, 17. De risikerer nå opp til tre års fengsel. De to jentene kysset og klemte hverandre på et hustak da en fetter så dem og knipset et bilde. Fetteren viste bildet til moren til en av jentene, som straks ringte politiet, som arresterte jentene. Nå er de tiltalt for «uanstendige eller unaturlige handlinger med en person av samme kjønn.»

De ble først plassert i et interneringssenter, men har siden blitt løslatt, mens de venter på at saken skal komme opp for retten, skriver Washington Post.

Homoseksualitet er kriminalisert i henhold til artikkel 489 i den marokkanske straffeloven. Saken ansporet aktivister og menneskerettighetsorganisasjoner som Marokkos L’Union Feministe Libre til å be regjeringen å oppheve loven og slutte å forfølge homofile.

Den marokkanske Association of Human Rights har oppnevnt en advokat til å forsvare jenter. «Enkeltpersoner kan ikke bli straffet på grunnlag av deres seksuelle tilbøyelighet» sier Omar Arbib, en talsmann for Association of Human Rightstil CNN, og ber den marokkanske regjeringen å oppheve loven.

5 comments to Risikerer tre års fengsel for et kyss

Legg inn en kommentar