Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil forby bønnerop fra høyttalere

moske_israelEn komite i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset har godkjent en ny lov som forbyr bruk av høyttaleranlegg for å rope inn tilbedere til bønn eller å formidle religiøse eller nasjonale meldinger. Loven er primært rettet mot muslimske moskeer som bruker moskeens høyttalere til å rope inn tilbedere for å komme for å be, mange ganger på tidlige morgentimer og sene nattetimer. Det forstyrrer livet til mange innbyggere, mener lovmakerne.

Selv om problemet først og fremst har vært knyttet til moskeene gjelder loven for alle religioner og hus av bønn i Israel, skriver World Israel News. Loven støttes av statsminister Benjamin Netanyahu.

«Muslimer, så vel som jøder og kristne lider av dette. Jeg kan ikke telle ganger, de er rett og slett for mange, at innbyggerne har henvendt seg til meg fra alle deler av det israelske samfunnet, fra alle religioner, med klager på støy og lidelse forårsaket av overdreven støy fra moskeer,» sier han. Netanyahu understreket at loven handler om støy og offentlig fred, ikke om religion.

«Israel er et land som respekterer religionsfrihet for alle trosretninger. Men Israel er også forpliktet til å forsvare dem som lider av lydstyrken i overdreven støy fra kunngjøringer. Dette er hvordan det er i mange europeiske byer og mange steder i den islamske verden, der lydstyrken til kunngjøringene er begrenset av hensyn til befolkningen som helhet. Jeg støtter lignende lovgivning og håndhevelse i staten Israel, » sier han.

Lovverket krever fortsatt godkjenning av Knessets plenum. De palestinske lederne er mer tolerante for støy enn de israelske, og truer ifølge World Israel News med å gå til FNs sikkerhetsråd (UNSC) for å stoppe lovgivningen. Nabil Abu Rudeineh, talsmann for de palestinske selvstyremyndighetenes president, Mahmoud Abbas, beskriver situasjonen som «alvorlig» og advarer om at slik lovgivning «kommer til å bringe katastrofer til regionen.»

2 comments to Vil forby bønnerop fra høyttalere

  • Vidar

    Et LITE stikk til islam er bedre en intet 😉
    Lurer på når israelske myndigheter vil forstå at de ikke bør fortsette å la musimer ha alskens «rettigheter» i ly av «religionsfriheten»…?

  • Bravo for Netanyahu her. Vekk med all den helseskadelige støyen. Misforstått «liberalisme» her i Norge også, at man liksom skal være så godslig overfor alle bråkmakerne.

Legg inn en kommentar