Søk

Siste kommentarer

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Ville ha bedre mat og merkeklær

asylsokere-italiaLorenzo Chinellato har vært vertskap for innvandrere ved Hotel Byron i den italienske byen Malcontenta. Nylig brøt det ut uro i mottaket fordi asylsøkerne reagerte på en beslutning om å sette hengelås på vinduene for å hindre migranter å rømme i løpet av natten. Innvandrerne protesterte på gaten, også mot mat som de anses å være for dårlig.

Angivelig var det også noe annet bak det. Migrantene krevde merkevareklær, fra high-fashion designermerker. Ikke vanlige jeans: de ønsker Armani eller Boss, skriver den italienske avisen Gazzettiono.

Asylsøkere som havner i mottakingsleier i Italia har dessverre hatt Nord-Europa i tankene, sier Lorenzo Chinellato, president i organisasjonen Sar.ha Cooperative som hjelper asylsøkere og flyktninger, til den italienske avisen Gazzettiono. «Da de kom ga vi dem klær, standard klær. De ønsker merkevareklær, Armani og Boss. De ba også om Pirellli sko. Dette er deres modeller. Da de kom til oss hadde de ikke klær, men alle hadde smartphones», sier han.

3 comments to Ville ha bedre mat og merkeklær

 • Anonym

  Det sier vel seg selv at folk som oppfører seg sånn ikke har hatt det spesielt vanskelig der hvor de kom fra, eller tror de at det bare er å komme til Europa og få og få? Er vel sånn det går når europeiske land sender ut signaler om at det bare er å komme uten å stille krav.

  Nå går de altså rundt med smartmobilene sine og finner ut av det meste via internett. Internett har trolig vært mer ødeleggende for den vestlige verden de siste femten årene enn det folk er villige til å ta innover seg.

  Facebook er et av selskapene som jobber hardt for å få enda flere afrikanske lykkejegere til Europa:

  http://www.dagbladet.no/2015/10/06/nyheter/utenriks/teknologi/sosiale_medier/facebook/41368513/

  Zuckerberg sier blant annet:

  «Vi kommer til å fortsette jobben med å sammenkoble hele verden, selv om det betyr at vi må se utenfor vår egen planet.»

 • Vidar

  De politikerne som virkelig TRENGER flere bevis på at disse «flyktningene» kun er kravstore LYKKEJEGERE, trenger først og fremst et elementært grunnkurs i realitetsorientering!
  Slike folk skulle jo aldri fått krysse grensa til Europa!!

 • Tusenkunstner

  God mat får man på Narvesen, bensinstasjonen, på veikroer og gatekjøkkener. Og gjerne helt gratis hos venner. Klær kan man kjøpe på frelsesarmeen Fretex. Det går an å leve billig og samtidig komfortabelt hvis man bruker hue. Og det gjør vi tusenkunstnere.

Legg inn en kommentar