Søk

Siste kommentarer

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Håper Trump blir en sterk president

milos_zeman-150x150Tsjekkias president, sosialdemokraten Milos Zeman, sa under et møte med tsjekkiske forretningsfolk mandag at han svært gjerne skulle ønsket seg Ivana Trump som USAs ambassadør i Tsjekkia, og at han håper Trump vil bli en sterk president. «Det er en god ting at Trump er mot innvandring og islamsk terrorisme. Det er også bra at Trump ikke tar hensyn til politisk korrekthet i sin nye stilling,» uttalte han.

 Zeman sa han ville bare være glad hvis Ivana Trump, den første kona til Trump, vil bli utnevnt som den amerikanske ambassadøren til Tsjekkia. Ivana Trump, født Zelnickova, kommer fra Zlin, sør i Moravia i Tsjekkia. Hun giftet seg med Donald Trump i 1977. Han var hennes andre ektemann, mens for ham var det var hans første bryllup, skriver Prague Daily Monitor. Ivana Trump, som skilte seg fra sin berømte ektemann i 1992 sa i forrige uke at hun var interessert i jobben.

I en offisiell pressemelding like etter valget uttalte Zeman seg på en liknende måte: «Jeg er veldig fornøyd med resultatet av det amerikanske valget, og jeg vil gjerne gratulere Mr. Donald Trump. Som du vet, jeg var en av de få europeiske politikere til å uttrykke min offentlig støtte for denne kandidaten fordi jeg er enig med hans syn på migrasjon og i kampen mot islamsk terrorisme. Jeg tror det viser viljen til det amerikanske folk om ikke å bli manipulert av de offentlige media,» skrev presidenten.

Den tsjekkiske finansministeren, Andrej Babis, uttalte seg også om Trump under det samme møtet. Han sa han forventet at Trump vil løse problemene i Midtøsten, spesielt i Syria og Libya, og at han håpet Trump ville overholde USAs forpliktelser innenfor NATO. Han beskrev Trump som en pragmatisk forretningsmann, som ønsker å drive nasjonen som en bedrift, og sa at amerikanerne er lei av dynastier og korrupte systemer. 

10 comments to Håper Trump blir en sterk president

Legg inn en kommentar