Søk

Siste kommentarer

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Arkeologiske funn beviser jødenes tilknytning til Jerusalem

jerusalem2UNESCO har vedtatt en omstridt resolusjon som fornekter jødenes historiske tilhørighet til Tempelhøyden og Klagemuren. Påstandene til UNESCO motbevises av arkeologiske funn.  Under den 17.årlige arkeologiske konferansen som ble avholdt i Jerusalem i september ga generaldirektøren i det israelske utenriksdepartementet Dore Gold utrykk for at arkeologi som vitenskap er like viktig som forsvar av jødenes tilknytning til Jerusalem som den israelske hæren.

Gold viste i sitt foredrag også til historiske dokumenter fra det britiske mandatet, som er bindende ifølge folkeretten, og som gir anerkjennelse til den historiske tilknytningen det jødiske folk har til Palestina, og til britisk dokumentasjon av jødisk flertall i Jerusalem i 1863.

Konferansen i Jerusalem ble holdt bare to dager etter at arkeologer annonserte at de hadde rekonstruerte gulvfliser fra Jerusalems andre tempels gårdsplass. «Vår tilhørighet til Jerusalem er en historisk sannhet – ikke bare en fortelling,» sa Goldt. Han hyllet arbeidet til arkeologer og sa at Israel må fortsette å presentere sin sannhet til verden.

16 comments to Arkeologiske funn beviser jødenes tilknytning til Jerusalem

 • Vidar

  UNESCO – og forøvrig store deler av FN – er overtatt av muslimer, og dermed mista all kredibilitet.
  Å hevde at jødene IKKE har historisk tilknytning til Tempelhøyden er helt på linje med å hevde at «islam er verdens mest fredelige religion» – noe UNESCO også har «vedtatt»…
  Jeg veit det er «rasistisk» å ymte frampå at muslimer må være mindre intelligente, men det er vel i det minste lov å LURE…? 😉

 • Høyreekstrem?

  Å hevde at jødene ikke har noen historisk tilhørighet til Israel, Jerusalem, Tempelhøyden osv, er historieforfalskning av groveste kaliber. I realiteten er det en ny konspirasjonsteori mot det jødiske folk.

  Det kan sammenlignes med å hevde at det ikke fantes mennesker i Australia da engelske innvandrere kom dit, men at de innfødte dukket opp senere. Eller at eskimoer ikke har noen tilhørighet til Grønland, de bare tror det selv.

  I alle andre like absurde sammenhenger ville påstandene som passerer vedrørende jødene blitt avvist som falske og løgnaktige.

 • Pondus

  På tide å flytte ambassaden vår hit?

  • Anonym

   jødene følger ikke Jesus! 🙁
   til dags dato!

   das irrtum des judentums
   Jesus fordømte Jerusalem som jødenes hovedstad
   INNTIL de omvender seg
   og roper : velsignet være ham som komer i Herrens navn

   denne «ambassadeflyttingen» er en pervers avsporing fra sunn fornuft

   gamletestamentet er ikke mere troverdig enn asbjørnsen og moes eventyr

   • Pondus

    «jødene følger ikke Jesus!» Vel, man har jo også de Messias-troende jødene verden over. Poenget her er ikke om de tror eller ikke; Guds løfte til Abraham, Isak og Jakob(Israel) står fast til evig tid – dette er Guds eiendomsfolk, og gjennom dette folket fikk verden sin Messias. Bare gjennom Ham, kommer en til Faderen. Og alle som ikke tar imot Ham i sine hjerter er barn av djevelen (jmfr. Johannes evangeliet), og vil ha sin skjebne i ildsjøen. Fra Romerbrevet vet vi at Gud ikke har forkastet jødene som sitt eiendomsfolk (Abrahams-pakten), men at han gav dem et slør for deres øyne fordi de avviste (med noen unntak; husk de første kristne var jøder!) Guds enbårne sønn og Hans offer på korset for deres synder. Vår allvitende Gud visste jo at dette ville skje. Han vet også at han i endetiden vil komme til å bruke jødene og deres mirakuløse tilbakevendelse til Det lovede land for å vekke opp jordens folk til frelse og omvendelse. I Åpenbaringsboken står det om de 144 000 jødene i Israel, 12 000 fra hver stamme, som skal bli helliggjort i Hans navn og forkynne Guds ord til verdens folkeslag så de ikke skal gå fortapt og ta imot Dyrets merke.

 • kristen zionister? nei TAKK

  Jan Simonsen går til helvete
  når han ånder ut

 • Pondus

  Ja, jeg er enig i at jødedommen er utdatert. Men pakten med jødene står fortsatt ved lag. Guds utvelgelse står fast! Og en dag skal hele Israels hus bli frelst, og dette vil få åndelige ringvirkninger for resten av verden når den tid kommer. Israel har dessuten en massiv betydning for endetiden:
  http://www.npai-pym.no/erstattningsteologien.htm

 • Pondus

  Les Paulus’ brev til romerne, kapittel 11:

  «Jeg spør så: Har Gud forkastet sitt folk? Slett ikke! For også jeg er israelitt, av Abrahams ætt og Benjamins stamme.  2 Gud har ikke forkastet sitt folk, det folket han hadde vedkjent seg. Vet dere ikke hva Skriften sier i fortellingen om Elia, der han anklager Israel overfor Gud?  3 «Herre, dine profeter har de drept, og dine altere har de revet ned. Jeg er den eneste som er igjen, og nå står de meg etter livet.»  4 Men hva er det guddommelige svaret han får? «Jeg har holdt sju tusen mann igjen som ikke har bøyd kne for Baal.»  5 På samme måte er det også i vår tid blitt en rest igjen som Gud i sin nåde har utvalgt.  6 Og er det av nåde, er det ikke på grunn av gjerninger. Ellers var ikke nåden lenger nåde.  7 Hva så? Det Israel søker, har de ikke oppnådd, men de utvalgte har oppnådd det. De andre er blitt forherdet,  8 slik det står skrevet:
             Gud har gitt dem en sløvet ånd,
             øyne som ikke ser, og ører som ikke hører,
             helt til denne dag.
   9 Og David sier:
             La bordet deres bli en snare og en felle,
             en snublestokk og en straff for dem.
            
      10  La øynene deres bli formørket
             så de ikke kan se,
             og bøy deres rygg for alltid.
  11 Så spør jeg: Snublet de for at de skulle falle? Slett ikke! Nei, deres fall gjorde at frelsen kom til de andre folkene, og så skulle jødene bli misunnelige på dem. 12 Når deres fall har ført til rikdom for verden og deres tap til rikdom for de andre folkene, hvor mye mer skal det ikke da bety at de kommer med i fullt tall? «

 • Anonym

  AMEN!
  i romerbrevet 11 er St. Paulus på stit beste
  har reflektert utallige ganger over dette brev

  Nå tar jeg kvelden
  endelig en oppegående kommentator! (Pondus)

 • Anonym

  «gjennom dette folk fikk verden sin mesiass»
  hvilken relevans til verdens frelse har jøders gudstro???????
  i dag slik de utøver den????

  • Pondus

   via slekters gang 🙂 Jesus var jøde, hans nærmeste omgangskrets var jøder, han feiret jødiske festdager og overholdt sabbaten – som han riktignok reformerte. Det er takket være de jødiske apostlene, og kanskje først og fremst Paulus, at våre forfedre, hedningene i Europa, tok imot evangeliet. Hadde det ikke vært for landløftet, hadde det heller ikke vært et hellig (utskilt) folk, og hadde ikke Gud hatt et eiendomsfolk, kunne han heller ikke ha demonstrert sin hellighet for verden ved å åpenbare sin standard for menneskene gjennom Moses og steintavlene med De ti bud. Men for Herren var det ikke tilstrekkelig for Israelsfolket å ofre okser og geitebukker for syndenes forlatelse. Fordi Han ville at alle verdens tunger og stammer skulle bekjenne sin tro på Ham, og legge til sides sine avguder, sendte Han sin sønn – fullt Gud og fullt menneske – blant sitt utvalgte folk som det perfekte sonoffer for verdens synder! At Han ikke ville bli tatt imot av sitt folk, blant sine egne, var ikke Gud akkurat uvitende om.

   deres fall gjorde at frelsen kom til de andre folkene

   Halleluja!

 • "hjelp jødene hjem"

  denne kjetterske avdøde anne marie gravdahl
  som var mere opptatt av jødene i sovjetunionen enn sine kristne søsken

  denne kvinne er i helvete i dag!
  fordi hun ofret all sin tilværelse på de som stod/står Kristus imot.

 • Anonym

  Jan Simonsen du har esaus merke på din panne

  som Calwin (protestant teologen) påpekte
  «noen er fra evighet bestemt til fortapelse»

 • Vidar

  Det var da veldig til svovelaktige fordømmelser da! Enkelte her burde være LITT mer «ydmyke» – både for at det faktisk er mulig å forstå Bibelen på LITT andre måter enn det de selv gjør, og for at «Guds veier er uransakelige», og at det kanskje er derfor Jesus ga klar beskjed om at det IKKE var vår oppgave å dømme. Eller å FORdømme noen!
  Og når selv den forbryteren (morder, kan vi gå ut fra) som blei korsfesta sammen med Jesus, fikk være med Mesteren til Paradis, kan ingen komme å dømme verken Jan Simonsen eller noen andre KRISTNE til noe helvete!
  Den eneste de har makt til å forflytte DIT, er faktisk dem selv…

Legg inn en kommentar