Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Flere hundre løslatte terrorister

terror-londonHundrevis av dømte terrorister som har sonet sine fengselsstraffer i Storbritannia er nå tilbake på gata uten å ha deltatt i programmer for å bli «avradikalisert» eller fornektet sin ideologi, ifølge en undersøkelse foretatt av Sky News. Av de 583 som er dømt for terrorrelaterte lovbrudd siden 9/11 angrepene har rundt tre fjerdedeler, 418 personer, nå sonet sine dommer og blitt sluppet ut av fengslene.

Det skaper bekymring hos det britiske politiet.

Blant de løslatte nektet to tredjedeler å engasjere seg i ulike programmer for å få dem til å endre deres ekstremistiske holdninger, fremkommer det av undersøkelsen til Sky News, referert av den amerikanske tenketanken Clarion Project. Blant de løslatte terrordømte er tre menn som ble dømt for å ha medvirket under den store terroraksjonen 7.juli 2005 i Londons Underground.

Samtidig med meldingene om at over 400 terrordømte er på frifot, de fleste av dem med de samme religiøse og politiske holdningene som fikk dem til å drive med terror, er politiet i Storbritannia bekymret over at det er for enkelt å skaffe seg ulovlige skytevåpen, skriver Clarion Project.

«Til tross for vårt gode arbeid, vet vi at skytevåpen kan havne i det kriminelle markedet på rekke måter, inkludert tyveri fra legitime innehavere eller forhandlere,» sier Londons Metropolitan Police sin antiterror-sjef Mark Rowley til Russia Today (RT).

Storbritannias øverste spion, Andrew Parker, direktør for MI5, advarte i et ferskt intervju med The Guardian om farene som utgjøres av internasjonal islamistisk terrorisme. Det første intervjuet en leder av M15 har gitt i organisasjonens 107 år lange historie, ifølge Clarion Project.

«Internasjonal terrorisme i sin nyeste form, basert på vridd ideologi, bringer terror til våre gater og det meste av den industrialiserte verden, inkludert Nord-Amerika, Australia og Tyrkia,» sa han. «Dette er noe vi må forstå: det er kommet for å bli. Det er en varig trussel, og det er i det minste en generasjons utfordring for oss å forholde seg til.» M15-sjefen forteller til Guardian at MI5 har forpurret 12 terroristhandlinger i de siste tre årene, og mener at flere angrep uunngåelig vil være på vei.

3 comments to Flere hundre løslatte terrorister

 • Vidar Haugen

  Terrorisme basert på en ideologisk eller religiøs overbevisning, må anses som en SÅ alvorlig – og farlig – forbrytelse, at den må resultere i en for LIVSVARIG straff! I det minste for dem som fortsetter å forfekte de samme meningene og holdningene som lå som grunn for terrorhandlingen!
  Og siden alle disses dømte terroristene har EN sak – en ideologi, en religiøs tro – felles, er jo det eneste fornuftige også å «bannlyse» og FORBY denne drivkraften til all terrorisme; ISLAM!

 • T.O.Glas

  Livsvarig straff eller permanent utvisning til landene de kom fra.
  Vet man ikke hvor de kom fra, så «dropp de i fallskjerm over Libya».
  (Da er de jo snart tilbake i Europa – slik som systemet er nu).

 • Vidar Haugen

  Utvisning har bare en hensikt dersom grensekontrollen fungerer. Ingen vits for noe europeisk land å utvise kriminelle i dag… ;-(

Legg inn en kommentar