Søk

Siste kommentarer

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil gjøre NAV bedre

erlend_wiborg-150x150NAV ble etablert i 2006, tanken var å samle alle velferdstjenester under ett tak. Å forenkle systemet, og å gjøre det mer brukervennlig. «Dessverre klarte AP aldri å levere på dette de åtte årene de satt i regjering, og NAV har aldri fungert optimalt. Det har vært for byråkratisk og for lite brukervennlig. Derfor iverksatte vi med en gang vi kom i regjering en prosess for å rydde opp i NAV,» sier Erlend Wiborg, arbeids- og sosialpolitisk talsmann i FrP til frp.no.

Man har nå gjennomgått NAV og vil nå gjennomføre flere forbedringer. Det skal nå fokuseres mer på A-en i NAV, nemlig arbeid, skriver frp.no. «NAV skal hjelpe folk tilbake i arbeid og hjelpe folk til å stå i arbeid. Tiltakene skal målrettes mot den enkelte og vi skal nå øke handlekraften til det enkelte NAV-kontor. NAV skal nå styres etter resultater og arbeid er det viktigste», sier Wiborg.

Wiborg mener at NAV i stor grad har vært byråkratisk og firkantet, noe som har gjort at mange ikke har fått hjelpen de trenger.

«Derfor endrer vi nå NAV til å bli mer brukerrettet der den enkeltes behov, ønsker og kvalifikasjoner er viktigere enn skjemaer og byråkrati», sier han til frp.no.

«Samtidig skal det bli mer krav. Vi ruller nå ut aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere. Det bør også vurderes en strengere praktisering av mobilitetskravet i dagpengeordningen, tar man ikke et relevant jobbtilbud kun ut i fra geografiske hensyn bør det være en reell fare for at dagpenger bortfaller. Folk skal møtes både av rettigheter og plikter – det er å ta folk på alvor,» legger han til

30 comments to Vil gjøre NAV bedre

 • Tusenkunstner

  Det virker som om regjeringen ikke ser det menneskelige i dette. Hvis man blir arbeidsledig bør man ikke tvinges til å jobbe som kloakkrenser i Grense Jakobselv hvis man er fagarbeider bosatt i Lindesnes. Man bør kunne si nei til jobber man ikke vil trives med uten å miste trygd. Hvis regjeringen vil at folk skal være i arbeid må de sørge for at folk ikke mister jobben, ved å gå ut av EØS og å legge strenge restriksjoner på arbeidsinnvandring. Etter at EØS kom så begynte norske bedrifter å flagge ut og bruke billig arbeidskraft. Hvorfor skal fagarbeideren på Lindesnes sitte igjen med svarteper?????? STEM DEMOKRATENE. Heia Donald Trump, Marine Le Pen og BREXIT!

  • Her var det en ny holdning,og den er mye mer spiselig. Veldig bra du heier,på Demokratene,Trump,Brexit og Le pen

   • Tusenkunstner

    En ny holdning?? Jeg har vel mendt detta ganske lenge mener jeg.

    • Øystein S.

     Det er vel ikke så veldig lenge siden du kalte vanlige norske arbeidsfolk for pauseromsslitere eller noe slikt? (Husker ikke nøyaktig ordet). Og mente at de nesten gikk i veien og sparket ben på storfolket? 🙂

     Men det er fine holdninger du nå viser. Og jeg er helt enig i budskapet.

     • Tusenkunstner

      Ok tar den. Det var vel mest for å terge opp en skapsosialist som skrev inne her. Hyggelig fyr forresten. Frp hater bortimot.

 • Tusenkunstneren. Hvem er denne skapsosialsiten? 🙂

  • Øystein S.

   Det skal ihvertfall bli spennende når partiet for folk flest skal kjeppjage en barnefar fra Hadeland til Finnmark, slik at man får pyntet på statistikken. Og eventuelt røske barna ut av skole og barnehage midt i skoleåret, og legge i grus deres nettverk og vennskap med andre barn og slektninger. For da kan man liksom vise til at alle skattelettelsene til rikfolk bidro til å få folk i jobb. Det er jo der det ligger.

   Videre skal det bli spennende å se om barnas mor får en jobb på det nye stedet. Får hun ikke det, blir det samme dansen for henne. Og familien vil naturligvis måtte splittes. Faren vil få depresjoner,og selvmordstanker, og etterhvert ende opp med sykemeldinger, og til slutt uføretrygd. Hvis han ikke velger å avslutte det hele da, siden det ikke lenger var noe å leve av når H/Frp gikk inn for å avvikle hele ordningen. Folk kan få kraftige reaksjoner av å miste sine nærmeste, og det kan fort ende tragisk. Likeså når det økonomiske eksistensgrunnlaget blir borte.

   Men alt dette gir jo «partiet for folk flest» blankt f*en i, bare de får tjene rikfolket sine interresser. Man kan jo ikke ha noe av at folk går og slenger på trygd, men de ligger i 3-seteren og spiser saltstenger og drikker cola, og venter på at en jobb i nærområdet skal gli forbi på flatskjermen. Det må da gå an å være litt fleksibel, og forlate alt man har bygd opp i livet, slik at man kan bidra til å vise at globalisme og hensynsløs markedsliberalisme tjener Norge bedre enn denne «forbannede sosialismen» og proteksjonisme ovenfor norske arbeidsfolk.

  • Tusenkunstner

   Hallois Kurt.

   Nei si det. Det var en som var som var gretten på innvandring (ikke like mye som deg selvfølgelig. Skal jo godt gjøres 🙂 ) men som bortsett i fra det var en spsialist som var rasende på Frp og «rikfolk». Husker ikke navnet.

 • Radikalisert liberalist (folkemorder)

  Erlend Wiborg er en vulgær liberalist. Det han virkelig mener er at norske arbeidere skal drives rundt som kveg. Med tvangsmidler. Se siste avsnitt i artikkelen – «(…) bør det være en reell fare for at dagpenger bortfaller».

  Det fins ikke støtte å hente i empiri for at tvang har gitt bedre ressursallokering. Tvert imot. Det andre ytterpunktet – like ille, er grenseløs liberalisme. Eksempelvis den frie flyten av mennesker innen EU/EØS som bare et lite mindretall har tjent på. Vanlige arbeidsfolk er taperne.

  EØS-avtalen har rasert deler av norsk arbeidsliv. Et estimat (tror det var Fafo) viste at et sted mellom 15 og 30.000 østeuropeere arbeider svart i Norge. Gjennomsnittlig innbetalt skatt for østeuropeere ligger på ca 40 prosent av det en gjennomsnittsnordmann betaler. Faktisk betaler innvandrere fra Latin-Amerika mer i skatt (gjennomsnitt) enn innvandrere fra Øst-Europa.

  Det ville vært interessant om regjeringen bevilget penger til et forskningsprosjekt om hvilke konsekvenser det ville få om NAV ble nedlagt.

  • Øystein S.

   Bra innlegg.

   • Radikalisert liberalist (folkemorder)

    Takk, i like måte Øystein!

    Her kan du lese hva innvandringen har kostet UK i perioden 1995-2011.

    Først NAV. I Finland overveier man borgerlønn. Sveits skal ha folkeavstemning om spørsmålet dersom initiativtakerne oppnår et tilstrekkelig antall underskrifter. Jeg har ikke sett beregningene, men i begge land hevder tilhengerne av borgerlønn at det er samfunnsøkonomisk lønnsomt.

    EØS. Da Støre var minister fikk han utarbeidet en rapport som skulle vise nødvendighetene av EØS-avtalen. Den viste det motsatte.

    Det samme viste en annen rapport. Artikkelen er slettet, men ligger på WayBackMachine.

    • Høyreekstrem?

     Sist jeg sjekket var det brukt 47 milliarder kroner på såkalte arbeidsmarkedstiltak, over noen år. Effekten av pengebruken fremkom ikke.

     Arbeidsledige har blitt god butikk for private og kommunale aktører. Det samme har «flyktninger» som kjøres inn på noen tåpelige, svindyre kurs i denne statsfinansierte industrien.

     Når den arbeidsledige settes på tiltak må vedkommende arbeide for trygden, mens tiltaksbedriften får betalt fra NAV for å ta inn personen. Forretningen går altså ut på å ha flest mulig i tiltaksbedriften, lengst mulig, og da på et eller annet tulltiltak som ikke koster bedriften noe, ofte en bruktbutikk, kantinedrift o.l.

     Kvaliteten på arbeidstreningen er ofte lik null, og for den arbeidsledige kan det være en fordel å ikke ta med dette «oppholdet» når vedkommende søker ordinært arbeid.

     Frp har tidligere vært skeptisk til dette tiltaksregimet, men i regjering har de ikke gjort noe for å få på plass en kritisk evaluering.

  • Radikalisert folkemorder har mye bra. Minner om en Terje som skrev mye bra for en tid tilbake

 • Frp er et parti som rett og slett ødelegger for oss innvandringsmotstandere. Frp bør egentlig rett og slett knuses,slik at man får røsket vekk det etablerte monopolet på den «strenge» innvandringspolitikken i Norge i dag. FrP har siden det ble etablert,rett og slett pakket inn en «restriktiv» innvandringspolitikk i en fedrelandsfiendtlig og råtten helhetspakke,som omfatter en mengde horrible grep for og kvele vår velferdsstat.
  Man limer fast innvandringspolitikken sammen med nedbygging av velferdsstaten/skattelette til rikfolk/ned og utsalg av statlige fellesskapsverdier.Som en helhetspakke folk kjøper valg etter valg. 🙁 Man så hvordan dette beistet som lyder navnet Siv Jensen,overførte finanstilsynet til Brussel,samt fant rom igjen for litt skattelette. Ulvegliset hennes minnet mer om det,som lå i sengen til bestemora til Rødhette.
  Folk må IKKE stemme FrP,i den tro at det er liksom det beste man kan få. Det er nesten det verste man gjør,det og fortsatt støtte dette fedrelandsfiendtlige monsteret som er til «for folk flest» skal miste velferden sin.
  For det er til sist folk flest,som kommer til og miste sin velferd,sitt trygghet. Ja,sågar sitt fedreland vil folk flest miste.
  FrP sitter og former sine ødeleggelser i et slags støpejern,som Venstre har lånt ut til FrP.
  Og de som igjen gir Venstre skylda for og eie støpejernet,har helt rett. Mange på diverse forumer,sier at det er ikke mulig for FrP og fremstå bedre,med bare 16% av stemmene,siden Høyre alene ikke hadde opp mot 35% av stemmene.
  Og heldigvis sier jeg.Da hadde disse 2 partiene fått avvikle velferden,og selge ut fellesskapet sine fremtidsutsikter i et jafs.
  Rasering av havområdene rundt Lofoten,samt andre (Brent jord)prosjekter.

  • Tusenkunstner

   Hvis du vil at Frp skal knuses vil du kanskje ha økt innvandring også? Uten Frp hadde vi hatt samme tilstrømning som Sverige. I dag har Norge Europas strengeste innvandringspolitikk. Frp har gjennom mange år hatt fokus på dette. Og etter at de andre partiene først oppfattet at store deler av befolkningen var enig med Frp i dette, og deretter innså at Frp faktisk hadde rett, så endret de innvandringspolitikken til å bli strengere. Så takket være Frp har vi langt i fra den samme tilstrømningen som vi ser i Sverige.

   • Tusenkunstner; Det er fullstendig og dokumenterbart feil at Norge har den strengeste innvandringspolitikken i Europa. Forstår ikke hvordan du kan tro det. Les artikkelen i dag av Makvan Kaseikal så ser du hvor feil det er. Norge har ikke den mest liberale politikken heller. Men det er ikke langt ifra.

    • Tusenkunstner

     Hva gjør Demokratenes leder nå i forkant av stortingsnominasjonene i de 19 fylkene? Jeg vet at enkelte ikke liker at jeg spør om det. Men spørsmålet er betimelig. Vi som vurderer å stemme Demokratene bør ha krav på å få muligheten til det.

     • Tusenkunstner: Du kan vel ikke mene at en nettside som Frie Ytringer, som ikke har noen tilknytning til Demokratene, er det rette forumet for å informere om det daglige arbeidet til Demokratenes partileder. Jeg har sagt det før: En debatt om interne forhold i et politisk parti slipper jeg ikke løs her. Dersom du ønsker å vite hva de driver med er det vel enkelt: Det er bare å ringe til partilederen å spørre. Han heter Makvan Kasheikal og han har telefon som du finner på partiets nettside. Nestleder Vidar Kleppe har også telefon, og ville sikkert ikke hatt noe imot om du ringte ham.
      Men generelt er det vel lett å tenke seg: Du ønsker at Demokratene skal stille lister i alle fylker. Men da må de vel først ha kompetente medlemmer til å sette opp på listene? Eller mener du de skal gå til nærmeste bar eller utested å plukke ut folk i halvfylla? Det sier seg selv at Demokratenes ledelse arbeider med å finne kompetente folk rundt omkring i landet slik at de kan sette opp flest mulig lister, men det må selvsagt stilles et kvalitetskrav.

      • Tusenkunstner

       Helst lister med kvalitet ja. Men det er bedre med en liste med en gjeng fra den lokale puben enn ingen liste. Det tar seg fryktlig dårlig ut å ikke stille i alle fylker. Jeg ønsker en debatt om valgloven. Partier som ønsker å stille til stortings,- og fylkestingsvalg bør pålegges å stille i alle fylker. Det bør også fjernes dette med tusenvis av underskrifter. Vil man stille til valg bør det være slik at det bare er å stille, forutsatt at man har en liste å tilby velgerne i alle landets fylker. Og nå blir det jo snart færre fylker heldigvis.

       Også lurer jeg på det. Hvorfor kan det ikke debatteres politiske partiers interne prosesser. Hvorfor skal slikt skjules for velgerne?

 • Høyreekstrem?

  Wiborg mener det er å ta folk på alvor å ta inntekten fra dem? Merkelig filosofi. Og vet ikke Wiborg at den som mottar arbeidsledighetstrygd selv betaler for den? Altså, har han ikke forstått hvordan velferdssamfunnet finansieres?

  Frp, partiet for folk flest, det nye arbeiderpartiet, burde heller arbeide for å få fjernet dette middelalderske kravet om å flytte for å finne seg jobb. Jobber skal det være over hele landet.

  EØS-avtalen er forøvrig en jobbdreper for den innfødte befolkningen. Nå må Frp skjerpe seg og slutte å tulle. Få ut de illegale så blir det vel noe til overs i skattelette til sponsorene.

  • Vidar Haugen

   Du er ikke mye «høyreekstrem»! Du er tvert i mot meget FORNUFTIG – og dette her er det jo bare å si seg enig i!
   Reint bortsett fra at FrP på ingen måte er noe nytt arbeiderparti, hvilket de beviser til fulle i dagens Høyre-regjering!

 • Anonym

  Hagia sofia i istambul kan virkelig matche det jødiske tempel i Jerusalem
  ikke overaskende at måzzlimen kastet seg begjærlig over dette bygg
  og forvandlet det til en moskee

  beklager avsporing fra trådens tema 🙁

 • Vidar Haugen

  FrP er et «høyre-parti», kan det være så vanskelig å fatte? Og NAV-«reformen» hadde EN hovedhensikt; Mer statlig styring og kontroll! Og når det gjelder ønsket om å styre og kontrollere «folket», er venstre- og høyre-siden akkurat like makt-kåte!
  Forslag om å tvinge arbeidsledige til å flytte, er intet nytt. Det har vært høyresidas våte drøm i generasjoner; Tenk å ha makt til å beordre «fattigfolk» og arbeidere til å flytte, akkurat når og hvor det passer OSS! 😉
  Det skal ikke være Statens rett å bestemme at folk skal flytte fordi de mister jobben – men det ER faktisk statens PLIKT å sørge for at folk har arbeid!
  Og hvis landets egne innbyggere går arbeidsledige, er det et SVIK av landets politikere å importere utenlandsk arbeidskraft!
  (Men hvis dagens regjering er så ivrige etter å flytte arbeidsledige langt avgårde, kan de jo SELV forberede seg på å flytte til f.eks. Grense Jakobselv – etter endt regjeringsperiode neste høst! Er visst et litt feilplassert gjerde som må flyttes der oppe… 😉 )

Legg inn en kommentar