Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Flere får asyl nå enn under de rødgrønne

asylsokereRegjeringen ønsker å fremstå som restriktive, men sannheten er at de har gitt langt flere asyl enn forgjengerne i den rødgrønne regjeringen, skriver Gunnar Stavrum i Nettavisen. Under statsminister Jens Stoltenberg fikk mellom 3.200 og 7.200 opphold per år. I 2015 fikk 9.700 opphold, og i år ligges det an til at minst 12 000 får opphold. Stavrum konkluderer med at flyktningestrømmen til Norge nå har avtatt ikke skyldes norske innstramminger, men grensekontroll og innstramminger i hele EU-området.

Samtidig ser det ut til at norske myndigheter ikke klarer å få ut igjen mengden av asylsøkere som ble sluppet inn i Norge ved grenseposten Storskog i Finnmark. Av de til sammen 5463 asylsøkerne som kom i fjor, er 35 returnert siden returene stanset opp i februar i år, skriver TV2.

Nærmere 1300 Storskog-flyktninger har fått avvist asylsøknaden fordi Russland anses som et trygt tredjeland å vende tilbake til. Men Politiets Utlendingsavdeling klarer ikke å få dem ut av landet og tilbake til Russland. Selv asylsøkere som ønsker å returnere til Russland er blitt sittende fast i Norge, ifølge TV2. De får rett og slett ikke innreisetillatelse til Russland.

12 comments to Flere får asyl nå enn under de rødgrønne

 • Vidar Haugen

  FrP forsøker å gi inntrykk av at de er SÅ restriktive, og virkelig følger opp sine valgløfter. Men faktum er at det er ERNA (og Høyre) som styrer – etter DERES liberale og multikulturelle ideologi.
  FrP har snart ikke snev av kredibilitet igjen…

 • Radikalisert liberalist (folkemorder)

  Det er helt riktig som det står i artikkelen. Det er merkelig at Frp fortsatt sitter i regjering. Nå er et nytt parti under etablering. Foreløpig navn er Alliansen, og det står i følge Dagbladet pengesterke folk bak. Sak nummer én er stans i innvandring.

  Frp bør også merke seg at Dansk folkeparti synker som en stein på målingene, mens Nye Borgerlige med Pernille Vermund i spissen er like under sperregrensen. Partiet er helt nytt. Det viser at det går an for nykommere.

  Uansett må det tas i bruk drastiske tiltak i mange land i Europa. Statskassene begynner å gå tomme. Hverken pengetrykking eller lave renter har virket.

  • Radikalisert: Det er ikke nok med penger. For å kunne stille til valg må man ha samlet inn 5000 underskrifter innen en fastlagt dato flere måneder før valget. Jeg så et intervju med lederen for dette partiet der han ikke fremhever innvandring som viktigste sak, men «folkeavstemning om EØS-avtalen». Greit nok, men det finnes det jo etablerte partier, som Demokratene, som også mener. Til NRK fremstiller han det sågar som partiets eneste sak: «Vi mener Norge bør ut av EØS, vi mener ikke noe utover det, skriver Johansen i en pressemelding».
   http://www.dagsavisen.no/innenriks/nytt-parti-mot-eos-1.808793

   • Radikalisert liberalist (folkemorder)

    Nei, penger er ikke nok, men de hjelper godt med. Hvordan partiprogrammet vil se ut, får vi avvente. Det meldes både om det ene og andre. Om partiet får respons hos velgerne, kan jeg ikke tenke meg at 5000 underskrifter vil være et stort problem å få på plass. Men jeg kjenner altså ikke noe til hverken partiprogram eller personene bak arbeidsnavnet Alliansen. Helge Lurås er nevnt. Kjenner du til flere profilerte personer?

    • Høyreekstrem?

     Det siste er at det ikke blir noe av partiet. Det kan kanskje være likegodt for opplegget virket noe tynt. Skal et nytt parti ha en sjanse må det få med seg noen profilerte personer. Eller noen som forstår det politiske bildet og kan koble dette opp mot riktig markedsføring.

     • Anonym

      Trump begynte med å be «journalister» dra til helvete.

      Du trenger ingen politisk erfaring for det.

      • Høyreekstrem?

       Å be media dra til helvete kan være en god ide, men det er ikke sikkert det er en god ide å gjøre det på samme måte som Trump hadde suksess med i USA.

       Forøvrig spyttet Trump inn 100 millioner dollar i sin valgkamp. Det utgjør nærmere milliarden. For et slikt beløp ville det være mulig å få praktisk talt et hvilket som helst pårti inn på tinget 🙂

 • Åge Simonsen

  Hvor mange som får asyl avhenger selvsagt av hvor mange som søker. For å se om den nåværende regjering har strammet inn må antall som får asyl beregnes som en prosent av søkerne. Dersom prosenten er lavere enn før har man trolig strammet inn og blitt mer restriktive. Antallet i seg selv forteller ikke noe om dette.

 • Tusenkunstner

  Det er færre som får opphold i Norge nå enn under forrige regjering. Innvandringen reduseres takket være Sylvi Listhaug og Fremskrittspartiet.

 • Jeg ser at den råtne delen av Norges befolkning,hyller sin egen undergang. Man har til og med statsborgerskap feiring.Der man på avskyelig vis arrangerer en slags bankett,for og hylle at vi har fått enda flere som skal ha trygd,helsetjenester osv.
  Og i Oslo,så er man stolt over at byen allerede er på fremmede hender.
  Man kunne også se gledes uttrykk fra diverse landssvikere,da Norges befolkning rundet 5 millioner.
  Jeg sammenligner denne hyllesten med ,om kapteinen på Titanic sammen med de andre offiserene,skulle sprette champagne flasken da det ble klart at skipet hadde truffet et isfjell,og kom til og synke med de aller fleste passasjeren ombord.

 • Vidar Haugen

  Det VAR faktisk også nordmenn som «hylla» at nazistene tok over styringa av Norge i 1940 – og Vidkun Quisling VAR faktisk meget populær i store kretser…
  Og norske media fulgte opp DA, som de gjør NÅ… ;-(
  Med andre ord; Historien gjentar seg! (Eller «Intet nytt under kjolen» – som jenta sa… 😉 )

Legg inn en kommentar