Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

En av ti ungdommer støtter IS

goteborgEn av ti skoleelever i Gøteborgs nord-østlige forsteder sympatiserer med religiøse ekstremistiske organisasjoner, ifølge en undersøkelse foretatt av den svenske organisasjon «Varken Hora Eller Kuvad. «Jeg ble helt sjokkert da jeg så resultatet. Jeg ville kanskje ha gjettet én prosent. Jeg er målløs,» sier Guluzar Tarhan Selvi, fungerende prosjektleder i organisasjonen til den svenske avisen Gøteborgs-Posten (GP).

Den svenske regjeringens nasjonale koordinator mot voldelig ekstremisme sier imidlertid at hun ikke var enormt overrasket over hvor mange ungdommer i Gøteborgs forstad som sympatiserer med islamske ekstremister. «Studien ble utført i noen av de områdene der vi vet det er folk som har reist for å bli med Isis i Syria,» sier Hillevi Engström.

«Studien viser hva vi har vært kjent med i lang tid allerede: Gøteborg er en av de mest segregerte byer i Europa,» sier riksdagsmedlem Robert Hannah til den svenske avisen. Han vokste selv opp i det nord-østlige Göteborg.

«I noen av Gøteborgs segregerte nabolag forgifter radikale islamister barna til å tro at Isis sitt folkemord mot kristne og Yezidis var rett og at terrorisme er en god ting. Du kan høre religiøs slang i nesten hver eneste skole i disse nabolagene i dag. For eksempel ordet «kaffir», som er en nedsettende betegnelse Isis og andre bruker, og folk som har forlatt nabolag for å bli med Isis anses som helter av noen, «legger han til.

Undersøkelsen ble foretatt ved å spørre 1200 skoleelever i alderen 12-18 i forstadsområdene i Gøteborg, hvorav 11 prosent sa at de følte sympati for religiøse ekstremister, og 13 prosent at de kjenner noen med den slags sympatier..

«Studien bør ikke bli sett på som et bilde av hele byen fordi det ble gjort i de områder og skoler hvor problemet antas å være på sitt verste. Samtidig, hvis over 130 elever svarer at de sympatiserer med Isis eller lignende ekstremister, det er i seg selv mye, og et tall som selvsagt bør tas på alvor», sier Hans Ekbrand, professor ved Gøteborgs Universitet Institutt for sosiologi og arbeidsvitenskap, til GP.

5 comments to En av ti ungdommer støtter IS

 • Det er i for seg betenkelig.
  Men det er enda verre at de aller fleste av våre Stortingpolitikkere,mener vi bare må innfinne oss med at vi skal ha IS folk i våre land.Og at man ikke ønsker og betale den prisen,som er satt for og stoppe denne utplasseringen av IS folk i våre land.

 • Vidar Haugen

  Dette er det helt naturlige – og forutsigbare – resultatet av å «akseptere og tolerere» islam! Og med fortsatt tolerering av denne døds-ideologien, vil også resultatene bare forverre seg!
  Vi må FORBY ISLAM i det offentlige rom, vi må erklære islam for uønska og irrelevant i våre land – og vi må gjennomføre solide holdningskampanjer retta MOT islam og alt det islam står for!
  Vi klarte relativt godt å fjerne NAZISMEN i vest-Europa etter 2, verdenskrig, Vi må bruke av den lærdommen til å bli kvitt ISLAM!
  Og vi må selvsagt slutte å «importere» islams «fotsoldater» til Europa!
  Foreløpig er det BARE 10% av denne muslim-yngelen som oppgir at de sympatiserer med bl.a. IS. Snart vil det bli atskillig flere – både i antall og i prosent..!

  • Du skriver at det foreløpig er bare 10% som oppgir at de sympatiserer med IS. Ja.man kan tenke seg,når den % når 20-30 %. Da vil man fort tvinge resten av muslimene til de «riktige» holdningene. Man trenger langt fra 50% ,for å skremme resten med seg.

 • Trumpinoffice

  De er «sjokkerte». Vi som kjenner til hva islam er, er ikke det minste sjokkerte. Sannheten er faktisk mye verre enn dette. Det riktige tallet er nærmere 30% enn 10%. Det vet vi fra andre undersøkelser

Legg inn en kommentar