Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Nederlandsk parti vil sende «rasister» på tvungen omskolering

«amsterdamNederland fikk i fjor et av Europas første politiske parti «for innvandrere av innvandrere», skriver den engelske avisen Sunday Express. Nå har dette partiet, kalt Think, kommet med et nytt politisk utspill. Partiet vil ansette tusen nye politifolk som skal patruljere i gatene for å slå ned på rasisme. Partiet vil også, ifølge Sunday Express, ha et nasjonalt «rasismeregister» med navn på personer som uttaler seg negativt om innvandrere eller innvandring.

Partiet vil at alle som blir dømt for rasisme skal utestenges fra jobber i offentlig sektor og i regjeringen. Det nye rasismepolitiet skal finne mennesker som diskriminerer eller utfører rasistiske forbrytelser og sørge for at de blir tiltalt. Det mener at det i dag er alt for få nederlendere som blir straffeforfulgt for hatkriminalitet. Eventuelle borgere som blir funnet skyldig i å være rasistiske skal sendes til omskoleringsklasser.

Partiet mener ifølge Sunday Express at integrering ikke er noe som bare bør kreves fra innvandrere, men at det må være en atmosfære av «gjensidig respekt».  For å oppnå det vil partiet etablere noe de kaller en «gjensidig aksept monitor». I skolene skal elevene jevnlig testes for å se om de når opp til standardene for gjensidig aksept og motstand mot rasisme. Think ønsker dessuten å ta mer hensyn til historien om slaveri i utdanningen, og vil endre gatenavn og navn på museer som kan oppfattes som hyllest til personer som deltok i slaveriet.

Et forbud mot ord som «innfødte» og «innvandrer» ville bli innført, sammen med en nasjonal fridag for å feire mangfoldet.

Partiet passerte 1000 medlemmer dette året, noe som betyr at det, og deres to medlemmer av parlamentet, nå er kvalifisert for statlige tilskudd, skriver Sunday Express. Grunnleggerne, Tunahan Kuzu og Selçuk Öztürk, opprettet gruppen etter å ha blitt kastet ut av det nederlandske Arbeiderpartiet.

5 comments to Nederlandsk parti vil sende «rasister» på tvungen omskolering

 • Vidar Haugen

  Bare vent – om litt kommer nok slike forslag også til bli fremma i NORGE! Fra AP, SV, Venstre, KrF… f.eks.
  For dette er jo HELT i tråd med den «multikulturelle» ideologien!

  • Radikalisert liberalist (folkemorder)

   Den multikulturelle ideologien er like bærekraftig som kommunismen og nazismen var. Det er ikke spørsmål om, men når problemet får sin løsning.

   Man kan ha forskjellige innfallsvinkler til hvordan man vil se problemet. For eksempel holder det med å se på samfunnsøkonomien eller tegne opp et kart etter etnisk, kulturell og religiøs tilhørighet. En del land begynner å nærme seg Jugoslavia i heterogenisering like før borgerkrigen brøt ut.

   Kåre Willoch skrev en kronikk i Aftenposten i 1988 hvor han advarte mot innvandring som ville kunne føre til strid mellom folkegrupper. Det var ingen vanskelig konklusjon å komme frem til. Det er jo bare å se i speilet; lese historie.

   Jeg er veldig pessimistisk med tanke på hva som kommer til å skje i Vest-Europa. Mitt tips er at løsningen blir voldelig.

   Tunahan Kuzu og Selçuk Öztürk bærer ved til bålet, men skjønner det ikke selv. Innvandrere fra dysfunksjonelle land kan leve godt i Vest-Europa, for vesteuropeernes penger. Heller ikke dette faktum skjønner de.

   Professor Karl-Olov Arntsberg stilte spørsmålet hvor ille det må bli i Sverige før innvandrerne fra ikke-vestlige land forlater det. Svaret er at de blir helt til de ikke lenger blir forsørget. For de klarer ikke å forsørge seg selv i et land som Sverige (eller Norge for den saks skyld).

   PS. Jeg tror ordet «integrering» kommer til å bli mye omtalt i historiebøkene som enda ikke er skrevet.

 • Halvor

  Fjerne nasjonale heltenavn? Men det er da akkurat det som foregår i Norge også. Nå fjernes alle tidligere norske menn og kvinners portretter fra pengesedlene og erstattes med fisk. Det er vel kanskje fordi de tror vi stammer fra havet og må såpass langt tilbake for å finne fellesskap med negre og arabere?

 • Anonym

  Søk på «handlingsplan mot rasisme» så finner man fort ut at det skjer ting her til lands også.

 • Trumpinoffice

  Minner om Pol Pot. Dette er er vel en våt drøm for «antirasistene»

Legg inn en kommentar