Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

En diktator er død

castroFidel Castro er død. Castro var en av verdens verste diktatorer. Da han kom til makten gjennom en revolusjon ledet han sitt land inn i en lang periode med økonomisk og politisk undertrykkelse, og et tett samarbeid med andre kommunistiske diktaturer. Cuba ledes i dag av hans bror, og er et av verdens siste overlevende kommunistdiktaturer. 

En av landets fremste opposisjonelle, poeten Regis Iglesias Ramirez, ble fengslet sammen med 74 andre i 2003 i forbindelse med et forsøk på å utløse en cubansk vår. Han lever nå i eksil, og var blant talerne under «Geneva Summit for Human Rights and Democacy» i 2013:

26 comments to En diktator er død

 • Radikalisert liberalist (folkemorder)

  Diktatorer er ille, men enda verre er landsforrædere som avhender egne land til fremmede. Fidel blir en historisk bagatell sammenlignet med vestlige quislinger.

  Det er lett for alle å se hva en diktator holder på med i det daglige. Derimot langt vanskeligere å skjønne den langsiktige konsekvensen (folkemordet) av vestlige quislingers svik.

 • Trumpinoffice

  Jeg sørger ikke over denne bandittens død
  Castro var en massemorder, kommunist og en bedriten fyr

 • Anonym

  Castros forbrytelser er en bagatell sammenholdt med augusto pinochee ugartes forbrytelser og andre diktatorer i latin amerika på høyresiden

  • Radikalisert liberalist (folkemorder)

   @Anonym 10:39

   Les mer her.

   (…)

   The number of Castro’s Cuban murder victims is much larger than anything done by organized crime or the US, and it is much larger than anything done by Pinochet in Chile, one of the left’s bugaboos.

 • Pondus

  «Do I have any pleasure in the death of the wicked,» declares the Lord GOD, «rather than that he should turn from his ways and live?
  Esekiel 18:23

 • Tusenkunstner

  Fidel Castro var en karismatisk leder som USA aldri klarte å få has på. Imponerende. Får håpe Cuba bevarer sin identitet, sjarm og egenart nå som Cuba så smått åpner seg mot verden på godt og vondt.

  • Tusenkunstner: Du dummer deg bare ut med disse hyllestene av brutale diktatorer, enten det er i Nord ores eller på Cuba, som du tidvis legger inn i kommentarfeltet. Det er mulig noen mente at Hitler og Stalin også var karismatiske. Castro kastet opposisjonelle i fengsel, hvor de ble torturert. Men det betyr selvsagt ingenting, Han var jo karismatisk og ble ikke drept av amerikanerne?

   • Tusenkunstner

    Hvor i kommentaren hyller jeg politikken til Castro? Uansett om man er enig eller uenig i systemet på Cuba kommer man ikke bort i fra at det var imponerende at Castro ikke lot seg lure av USA og beholdt livet. I 90 år. Og Cuba har jo sin sjarm. Diktatur er det ingen som støtter bortsett i fra de som er en del av det. Men husk på det Jan at disse liberale greiene som du støtter blindt har også ødelagt mange menneskeliv.

    • Tusenkunstner: Det har noe å gjøre med hva du vektlegger og trekker frem i kommentaren. Du vektlegger at Castro var karismatisk, og klarte å holde seg i live. Mens samme mannen var ansvarlig for å fengsle personer som kritiserte ham, sende dem i fengsel, hvor mange ble torturert og mishandlet. Det er som å si at Hitler riktig nok var en brutal diktator, men det viktigste var tross alt at han bygget motorveier. Og det er vrøvl at liberale demokratier ødelegger mennesker i en grad som kan sammenliknes med brutale diktaturer.

 • Swamp draining already.

  I bet Hillary, Obama & Colin Kaepernick are in a state if deep sorrow this evening. It wouldn’t surprise me if they attend Castro’s funeral & are pallbearers during the event.

 • Tusenkunstner

  Sammenligning med Hitler blir vel nesten komisk. Jeg har ikke skrevet noe om hva som er viktigst eller ikke viktigst med Castro. Kan ikke du også innrømme da at det var imponerende at Castro ikke ble tatt rotta på av amerikanerne. Hvem skulle trodd det.

 • Vidar Haugen

  Full støtte til «Tusenkunstner» her! Og «shame on you», Jan Simonsen, som ikke kan vise LITT respekt for en av verdens største og eldste statsledere som nå er gått bort!
  Castros evner til å stå i mot USA, gjorde at Cuba i mange år var det LEDENDE landet i Amerika sør for USA når det gjaldt levestandard, helstilbud og undervisning. Dessverre på bekostning av diverse menneskerettigheter, men selv på DET området, var ikke Cuba mye verre enn mange av sine USA-«okkuperte» naboland!

  • Vidar: Det er alltid trist når folk dør, og Castro var på dødstidspunktet ikke lengre en aktiv politiker. For meg måtte han gjerne levd i ti år til. Men jeg synes ikke det er noen grunn til å vise respekt for en avdød kommunistdiktator, enten han heter Stalin, Mao, Pol Pot, Ho Chi Minh, Kim Il Sung (som jeg personlig har bøyd hode for ved hans lik, men det var av ren høflighet for vertskapet vårt) eller Fidel Castro. Og selv ikke om de førstnevnte var verre despoter enn Castro. Fidel Castro var en brutal diktator, og samarbeidet under hele den kalde krigen, – den gangen kommunistene med førersete i Moskva kjempet for verdensherredømme, – med den frie verdens fiender. Han har aldri beklaget det, og aldri vist tegn til å ville liberalisere og demokratisere det landet han knuste økonomisk og undertrykte politisk i så mange år. Det er ingen grunn til å vise denne drapsmannen og tyrannen respekt.

 • Høyreekstrem?

  Castro var en farlig korrupt banditt, men etter murens fall har han for vårt vedkommende mest vært en patetisk tullebukk i generaluniform.

  Forøvrig har hverken USA eller EU noe de skulle sagt. Lederskapet i Vesten, Erna og Børge inkludert, ligger på magen og slikker spyttet til terrororganisasjonen Saudi-Arabia. Og Kina har våre geniale ledere gitt store deler av vår industri.

  • Radikalisert liberalist (folkemorder)

   Vesten har ikke noe lederskap. Erdogan truer europeiske ledere helt åpenlyst (med innvandring), og våre «ledere» tør ikke svare. En voksen kar hadde bedt Erdogan dra til helvete. Sagt at tyrkere i Europa ville bli deportert alle som en, og om Tyrkia ikke tok imot de så ville det bli okkupert deler av landet hvor de deporterte ville ble satt av. I samme slengen skulle en voksen kar sagt at det ville bli iverksatt full boikott av Tyrkia, og at Erdogan skulle få lov å styre søppelhaugen sin selv uten penger fra Vesten.

   • Høyreekstrem?

    Ja det er nedslående og samtidig absurd å se Erdogan herse med Tyskland, Frankrike og Storbritannia. En gang tre stormakter som ikke lot seg pille på nasen. Jeg håper Trump sparker Erdogan ut av Nato.

 • Radikalisert liberalist (folkemorder) Jeg satt akkurat og tenkte på det samme,at denne trusselen fra Erdogan er egentlig en trussel mot sine NATO allierte,om at de gir faen i den alliansen,og lar det flomme over av fremmede med uærlige hensikter. Norge kommer helt sikker til og måtte dra inn et lass av dette godset.Og da har man jo på en måte fått et farlig bidrag fra det som kalles en alliert.

  • Først flommer Hellas over,og så skal denne Erna Solberg fremstå som en viktig europeisk lederskikkelse.Og maner til en dugnad,der vi skal liksom avlaste Hellas.Og for og styrke sin troverdighet,så skal det vel fraktes inn flere tusen stk her også

  • Donald Trump Calls For ‘Free Cuba’ After Fidel Castro’s Death

   President-elect Donald Trump is noting the death of Cuban dictator Fidel Castro by urging Cuba to seek freedom.

   “Today, the world marks the passing of a brutal dictator who oppressed his own people for nearly six decades,” Trump said in a statement, noting that Fidel Castro’s legacy was “one of firing squads, theft, unimaginable suffering, poverty and the denial of fundamental human rights.”

   Trump called for Cubans to seek a better life, despite Fidel’s brother Raul Castro’s firm grip of power over it’s citizens.

   “While Cuba remains a totalitarian island, it is my hope that today marks a move away from the horrors endured for too long, and toward a future in which the wonderful Cuban people finally live in the freedom they so richly deserve,” Trump said.

   Trump promised that his administration would pursue a policy focused on freeing the Cuban people, and thanked the Cuban Americans who supported him for president.

   “[O]ur administration will do all it can to ensure the Cuban people can finally begin their journey toward prosperity and liberty,” he said. “I join the many Cuban Americans who supported me so greatly in the presidential campaign, including the Brigade 2506 Veterans Association that endorsed me, with the hope of one day soon seeing a free Cuba.”

   http://www.breitbart.com/big-government/2016/11/26/donald-trump-calls-free-cuba-fidel-castros-death/

Legg inn en kommentar