Søk

Siste kommentarer

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Miljøhysteri og avgiftsjokk

makvan2Bystyret i Kristiansand har vedtatt 13 nye bommer og økning av bomavgiften. Lederen for Demokratene, som også har stått i spissen for en protestaksjon mot bompengene i hans hjemby, Makvan Kasheikal, reagerer sterkt, både mot dette lokale vedtaket og mot statens utbytting av de norske bilistene. Han mener de bruker miljøhysteriet til å loppe bilistene for penger.

«Ifølge riksmediene ligger Høyre/Frp-regjeringen an til å kreve inn hele 37 milliarder kroner i bompenger i løpet av denne stortingsperioden. De totale innkrevingene har økt etter at Frp tok over Samferdselsdepartementet. Samtidig har regjeringen lagt frem et statsbudsjett med forslag om å øke bensinavgiften med 15 øre og dieselavgiften med 35 øre.,» skriver han, og fortsetter:

«Argumentene er visstnok at det vil bidra til å redde verden fra å bli ødelagt av global oppvarming. I praksis er det kun en avgiftsinnkreving for å gi mer penger i lommene til politikerne på bekostning av oss alle.

Det er usikkert om det i det hele tatt finnes noen menneskeskapt global oppvarming. Et FN-panel av forskere mener det, men det finnes også mange forskere som mener at det ikke er riktig. Og noen forskere mener til og med at vi går mot en ny istid. Selv vet jeg ikke hva som er rett eller galt.

Men det som uansett er sikkert er at vi ikke kan endre klimaet med å øke bensinavgiften, øke prisen ved å passere bomstasjoner og innføre flere bomringer rundt Kristiansand. Selv om vi hadde innført totalforbud mot bilkjøring i hele Norge vil reduksjonen av CO2-utslipp vært nesten usynlig i verdensmålestokk. Og selv om vi øker bensinavgiften kraftig og fortsetter med nye og dyre bomstasjoner, så vil nordmenn måtte bruke bil. Mange steder er det umulig å klare seg uten.

Det som også er sikkert er at den bompakken som bystyret i Kristiansand vedtok onsdag vil gi inntekter til kommunen, og at regjeringens forslag til økt bensinavgift vil gi inntekter til staten. For som sagt, ingen vil slutte å kjøre bil på grunn av dette. Vi er alt for avhengig av bilen.

Men vi vil få ødelagt vår privatøkonomi. Og de fattige rammes hardest.

Og kommunen kan tape selv om inntektene fra bommene ramler inn. Rett og slett fordi enkelte innbyggere vil flytte fra kommunen, som vil tape skatteinntekter.Landsdelen vår sliter på grunn av krisen i oljebransjen, men samtidig så bygges det boliger som bare det. Men folk må jo ha jobb og penger for å kunne bo her. Det blir stadig vanligere at folk flytter for å få seg jobb og Kristiansand er allerede en ganske dyr kommune å bo i.

Det vedtatte forslaget vil gripe kraftig inn i folks privatøkonomi. Kjører man gjennom bommen 60 ganger i løpet av en måned, som er maks, koster det 23.000 kroner i året for en bil. Og mange, spesielt barnefamilier, må ha to biler for å få hverdagen til å gå opp. Bomavgifter er usosial beskatning.

Småbarnsforeldre kan ikke velge når barna skal leveres på skole og barnehage, og får kostnaden med rushtidavgift. Med dagens kollektivtilbud i Kristiansand er det ikke mulig for mange småbarnsforeldre å komme tidsnok på arbeid. Derfor er mange avhengig av bilen. Å øke kostnadene gir derfor ikke reduksjon i biltrafikken.

Dette er rent miljøhysteri.  Det tjener ikke miljøet. Men er en måte å koste inn penger i kommunekassen på gjennom å flå byens befolkning. Og hardest rammes altså de som har minst å rutte med».

6 comments to Miljøhysteri og avgiftsjokk

 • Lars

  Kampen mot bompenger og innvandring er en av grunnene til at jeg stemmer på Demokratene og ikke FrP.

 • Vidar Haugen

  SELVSAGT er dette bare en ny måte å inndrive ekstra med avgifter på!
  Men når selv Fremskrittspartiet i regjering, ikke evner anna enn å ØKE utbygginga av bomstasjoner, tror noen for alvor at det å stemme på et lite micro-parti – som ikke engang greier å samarbeide med seg SELV (men altså, bare et drøyt halvår før stortingsvalget, opererer med TO sentralstyrer, EN grov politianmeldelse for økonomisk utroskap, parti-nevnd-behandling av et «kupp» og en fullstendig ikke-eksisterende medlems-informasjon), skal kunne gjøre noe fra eller til?
  For å være ærlig, tror jeg ikke «demokratiske virkemidler» vil kunne stoppe denne bom-galskapen – her må det nok ganske andre, «uparlamentariske» metoder til!

 • De klimareligiøse ser ut til å tenke omtrent som følgende: «Hvordan kan du, som ikke er tilhenger av klimaavgifter, legge deg i din seng i kveld når du ikke vet om du våkner ved vanlig romtemperatur eller på en helvetes varm planet i morgen.» De klimareligiøse er akkurat som religiøse fundamentalister som truer folk med evig pine i helvete hvis folk ikke gjør som fundamentalistene sier.

 • Vidar Haugen

  Nå tenker og ytrer nok «klima-predikantene» seg LITT annerledes enn salig Hallesby… Bl.a. veit de at det uansett ikke er snakk om at «den globale oppvarminga» vil gå SÅ fort for seg!
  Sant og si tror jeg disse «klima-hysterikerne» kan deles i TO jovedgrupper; De som virkelig TROR på det de sier, og de som har funnet en smart begrunnelse for stadig nye avgifter! Forresten, EN gruppe til vi ikke må glemme; De notoriske BILHATERNE! Som benytter enhver mulighet til å lage kvalm og utrivsel for bilistene – uansett om de begrunner angrepa sine med «trafikk-sikkerhet», «miljø-hensyn» – eller sågar når DE er frekke nok til å bruke ordet «trivsel» for å legitimere sine forsøk på å skape U-trivsel!
  Det er uansett EN sak samtlige av disse har til felles; De jobber alle MOT menneskets, individets, FRIHET!

Legg inn en kommentar