Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Nå får også sveitserne vite om de norske barnevernsovergrepene

jan-simonsen-thomas-ivan-trine«Vi står overfor en vegg», påpeker det tsjekkiske EU-parlamentsmedlemmet Tomas Zdechosvsky, ( på bilde sammen med Frie Ytringers redaktør på en demonstrasjon i Oslo, som nr. to fra venstre )som forsvarer utenlandske familier og har tatt opp problemene med det norske barnevernets mange menneskerettighetsbrudd i internasjonale fora, til den sveitsiske avisen Tribune deGeneve.

«I andre land som for eksempel Sverige og England, der også mange foreldre lider av hardheten av systemet, er det funnet løsninger. Den norske stat er den eneste som nekter dialog,» sier han.

En av Norges mest kjente barnevernkritikere, Tor Berglid, forteller sin historie til den sveitsiske avisen. Han sluttet i jobben som sjåfør for å vie sitt liv til kampen for et bedre barnevern. Det hele startet med en dask på hånden gitt av hans eks-kone, skriver avisen. «Under vår skilsmisse nevnte hun det til en barnevernansatt som umiddelbart plukket opp våre barn på skolen for avhør. Datteren min fortalte at jeg en gang hadde grepet henne i skulderen og kjeftet. Det var slutten for meg,» forteller han til den sveitsiske storavisen.

Avisen forteller at Tor har startet diskusjonsgrupper på sosiale nettverk og møter andre foreldre. «Folk var redde for å eksponere seg selv. De fryktet at barnevernet ville bruke det mot dem. Det er barna som lider mest. Hvilke arr vil de beholde? Det mest absurde er at jeg i dag bor sammen med de fem barna til min samboer, men jeg har ikke rett til å få returnert mine,» forteller han.

«Vi har rett til å ta barna med makt, og vi foretrekker å handle før, heller enn senere,» sier en barnevernsjef, Borge Tomter, til Tribune deGeneve. Det prinsippet er det mange advokater og fagfolk som er uenige i.

«Så mange tragedier kunne vært unngått dersom tjenestemennene hadde tatt seg tid til å møte foreldre. Men i dag er det er nulltoleranse «, sier psykolog Einar Salvesen. Den sveitsiske avisen har fått med seg at han var en av rundt 170 fagfolk som i fjor sendte et brev til barneministeren som uttrykte bekymring for barnevernets lettvinte praksis med å fjerne barn fra deres foreldre på svært tynne grunnlag.

 Mange foreldre blir fratatt sine barn på helt vilkårlige grunner som mangel på øyekontakt med barnet sitt eller et måltid gitt til feil tid, skriver Tribune deGeneve, som også har fått med seg at Norge har tapt flere saker for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen uten at avgjørelsene er fulgt opp.

2 comments to Nå får også sveitserne vite om de norske barnevernsovergrepene

  • Vidar Haugen

    FLOTT at du fortsetter å poste saker om det norske «Barnevernet», Jan! Her må presset holdes opp helt til dagens «Barnevern» er historie – og erstatta av et reelt «Barne- og familie-vern», der åpenhet og rettssikkerhet rår!

  • Jasper

    As far as I understand the Hague Convention does not provide any protection in case of an emergency care order — it is mentioned as an exception in the Convention… Do I remember right, or is the news article wrong on this topic?

Legg inn en kommentar