Søk

Siste kommentarer

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Syriske barn får god behandling på israelske sykehus

israel_legeUnder hele den lange syriske borgerkrigen har israelske sykehus nær den syriske grensen tatt imot sårede syrere, uten å skille mellom medlemmer av terroristorganisasjoner, syriske soldater eller sivile. I tråd med tradisjonell jødisk humanisme har alle fått hjelp. Det gjelder også mange syke barn. Nå har den jødisk-amerikanske organisasjonen «Amaliah» satt inn ekstra hjelp, i samarbeid med den israelske hæren.

Forrige måned klarte organisasjonen og IDF å bringe 42 syke barn fra Quneitra i det sørlige Syria over grensen og til israelske sykehus for behandling, skriver Israel Today. De fikk medisinsk behandling ved sykehus i  Safed (Tzfat) og Nahariya. Pengene samlet inn for å kunne gjennomføre aksjon kom hovedsakelig fra det jødiske samfunnet i USA. «Disse barna har ikke sett et sykehus på fem år. Målet med vår organisasjon er å hjelpe syrerne på den andre siden av grensen til å være i stand til å hjelpe seg selv. Vi kan være stolte av landet vårt som gjør noe som ingen andre land gjør,» sier den amerikansk-israelske forretningsmannen Moti Kahana, president i Amaliah til Israel Today.

Etter behandlingen på sykehusene fikk barna komme til hektene igjen gjennom et flere dagers opphold på en kibbutz i det nordlige Israel. De fikk også støttepakker med mat, medisin og leker med seg tilbake til Syria.

4 comments to Syriske barn får god behandling på israelske sykehus

 • IsraAID

  Barna får nok god behandling, men ikke en eneste syrisk flyktning får asyl i Israel. Til gjengjeld yter Israel storstilt hjelp til arabiske og afrikanske «flyktninger» på vei mot Europa. Til det formålet har Israel opprettet organisasjonen IsraAID, der både jøder og arabere bidrar energisk til å berike europeiske land med «flyktninger».

  http://www.israaid.co.il/

  • 1: IsraAid er en hjelpeorganisasjon som støtter folk i mange land over hele verden, ikke bare flyktninger i Europa eller på vei til Europa.
   2: Også Norge hjelper flyktninger på vei til Europa, sågar ved å plukke dem opp i Middelhavet og plassere dem i leirer i Europa.
   3: IsraAid ble ikke etablert for å hjelpe dagens flyktninger på vei til Europa. Organisasjonen ble etablert lenge før den siste flyktningebølgen, og hjelper folk over hele verden, eksempelvis i forbindelse med naturkatastrofer som jordskjelv.

   • Anonym

    rart at du som etterlyser nyanser i problemstilinger om Midtøsten
    ikke tåler nyanser mot dine innlegg.
    Og ikke kom dragende med antisemittisme og nynazisme
    blir for dumt selv til en tidligere stortingsmann å være
    din troverdighet som «redaktør» er på frysepunktet

Legg inn en kommentar