Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Er islam en religion for fred?

ayaan-hirsi-aliEr islam en fredens religion. Spørsmålet analyseres i denne videoen av Ayaan Hirsi Ali, en av verdens mest kjente islamkritikere. Hun ble født i Somalia. Flyktet til Nederland der hun ble islamkritisk politiker. Måtte flykte igjen til USA etter tallrike drapstrusler i Nederland. I denne videoen spør hun om islam kan eksistere side om side med vestens liberalisme. Eller trenger islam en reformasjon, slik kristendommen fikk en protestantisk reformasjon?

8 comments to Er islam en religion for fred?

 • Vidar Haugen

  Egentlig et retorisk – og rimelig tåpelig – spørsmål…
  Som ene og alene blir stilt fordi islam nå er på full frammars over heile verden – også i en del av verden som er så sekularisert at folk flest overhode ikke verken har forståelse for eller kunnskap om rleigion!
  Men Ayaan Hirsi Ali tar vesentlig feil på ( i hvert fall) ETT område her; Da kristendommen gjennomgikk sin «reformasjon» – takket være Martin Luther – var det en prosess som tok kristendommen TILBAKE til en mer opprinnelig form enn det den katolske kirke hadde utvikla den til, en prosess som satte BIBELEN i sentrum! Det var overhode ikke en prosess for liberalisering eller modernisering – eller med den hensikt å gjøre religionen mer «spiselig» for en nye tid (eller en annen kultur og sivilisasjon)!
  Kristendommens reformasjon minner mer om den reformasjonen de såkalte «islamistene» står for innen islam i dag! DE går – i likhet med Luther – inn for den reine og mer opprinnelige versjonen av sin religion! DE går også tilbake til KORANENS ord, «PROFETEN»s budskap, eksempel og gjerninger – og forkaster nyere tolkninger og det de oppfatter som utvanning av det egentlige «evangeliet».
  Islam kan IKKE eksistere – fredelig – side om side med noen KRISTEN (eller humanistisk!) sivilisasjon eller kultur! Islam har i heile sin ca 1400 år lange eksistens, klart vist at den ikke kan eksistere fredelig sammen med NOEN sivilisasjon eller kultur! Ikke engang med forskjellige utgaver av seg selv…
  Samtidig er det helt utopisk å tro at islam kan «reformeres» – til å kunne harmonere med noen kristen og humanistisk kultur! Islam ER kristendommens rake motpol, og «ild og vann kan ALDRI blandes»!
  Så islam må kun AVVISES i og av vår kultur, vår sivilisasjon – og våre land!
  Slik kristendommen og VÅR kultur avvises i muslimske land!

 • Radikalisert liberalist (folkemorder)

  Islam er like uforenlig med demokrati som enhver annen totalitær ideologi.

  Historien gjentar seg, men den tar ikke alltid samme form. Tidligere generalløytnant Kjell Grandhagen er blitt risikoanalytiker i DNB. I en analyse peker han på mulige konflikter mellom land og interne (i Vest-Europa). Han har rett i at konfliktene, særlig de interne (importerte), står i kø. Men han legger skylden på Donald Trump. Det har tatt flere tiår å bygge opp motsetninger i Vest-Europa. De materialiserer seg en eller annen dag. De skyldes ikke Donald Trump.

  Før krigen mente naziapologetene at bare man behandlet nazister med høflighet og respekt ville det gå bra. Som kjent gjorde det ikke det.

 • Høyreekstrem?

  Islam er, som andre religioner, hva den gjøres til. Man kan gjøre den til en fredens og toleransens religion, slik som Ahmedistene har gjort det, eller man kan gjøre den til krigens og intoleransens religion, slik sunni-muslimske salafister gjør, og som vi kjenner fra IS, Taliban, Boko Haram, Hamas m.fl.

  Det er selvsagt også mulig å tolke, og forholde seg til, islam på det individuelle nivået, men dette er ikke helt stuerent og akseptabelt, da dette jo reduserer imamenes dominas.

  Å totalforby islam vil være et brudd på vestlige verdier som religionsfrihet og likeverd, men et forbud mot de radikaliserte variantene bør absolutt vurderes.

  • Vidar Haugen

   Tvert i mot. Å forby islam i det offentlige rom, vil være å BEVARE vestlige verdier — som trosfrihet og likeverd! Vi må snarest frigjøre oss fra den ødeleggende underkastelsen under begrepet «religions»-frihet. Ingen RELIGION trenger ubegrensa frihet – det er MENNESKENE som trenger TROS-frihet! Og den friheten eksisterer ikke i islam!
   Hvis vi forbyr islam i det offentlige rom, har fortsatt muslimer TROS-frihet! De har bare ingen ytterligere «rettigheter» ved å vise til religionen 😉

 • Frp-Torstein

  -Vi i Fremskrittspartiet vil ikke fordoemme Israel for at landet tillater koranen, islam, korantrykkerier, koranskoler og moskeer i landet

  De palestinske muslimene i I fredsorganisasjonen Hama foeler behov for aandelig foede som de tror kommer fra Allah Gud via hans profet Muhammed.

  Religionsfrihet er et viktig prinsipp for baade Israel og norske Fremskrittspartiet.

  Nederlandske Geert Wilders forslag om aa forby koranen, og norske Demokratenes forslag om aa forby koranskoler i Norge, tar vi i Frp avstand fra.

 • Etterretningsansatt pågrepet for terror i Tyskland

  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/tyskland/etterretningsansatt-paagrepet-for-terror-i-tyskland/a/23859945/

  Who would have thought that an «infidel» country allowing Muslims to serve as police and military could lead to infiltration. What on Earth are these cretins in charge smoking?