Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Jubler over høyere fartsgrense

tor_andre-johnsenStortingsrepresentant Tor André Johnsen er helt i hundre etter vedtaket om permanent 110-sone på E6 i Akershus og Hedmark, skriver frp.no. «Dette har jeg jobbet for i flere år, og det viser at hardt arbeid gir resultater», sier Tor André Johnsen som er FrPs veipolitiske talsmann på Stortinget til frp.no. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fra FrP har vedtatt at ordningen med forskjellige fartsgrenser på sommer- og vinterhalvåret på E6 i Hedmark skal avvikles.

Det betyr ifølge frp.no at det blir permanent 110-sone på strekningen i som begynner ved Eidsvoll, og går gjennom Hedmark. Vedtaket får stortingsrepresentant Tor André Johnsen, som på folkemunne hjemme i Hedmark blir kalt «110-Johnsen» for hans iherdige fokus på å øke fartsgrensene på de beste veiene, til å juble, skriver frp.no.

«Her snakker vi om det som kanskje er Norges beste veistrekning. Veien er bygget for å tåle 130 kilometer i timen. Dermed er det helt ulogisk for meg at fartsgrensen skal ha vært 100 kilometer i timen på vinterhalvåret. Jeg har jobbet hardt for at det skal være permanent 110-sone, og den jobben kommer jeg til å fortsette med i resten av landet», sier han.

Den viktigste seieren i saken, mener Johnsen er at bilistene på E6 omsider kan kjøre lovlig. «Mange strekninger har en kunstig lav fartsgrense. Jeg tror mange bilister vil ha langt større respekt for fartsgrensene dersom de føltes riktige, sier han og trekker frem økningen av fartsgrensene på E6 fra 100 til 110. Vi har tilpasset kartet til terrenget og avkriminalisert bilistene. Etter at fartsgrensen ble økt til 110 så økte snitthastigheten bare med et par kilometer og nå kjører bilistene lovlig, der de tidligere kjørte over fartsgrensen i snitt. Norge har de laveste fartsgrensene i Europa, men det er ikke på grunn av veistandarden,» sier han til partiets nettside. Nå vil Tor André Johnsen modernisere de norske fartsgrensene.

«Siden fartsgrensene ble satt, har vi både fått bedre veistandard og bedre biler. Det er nok av eksempler på at veistrekninger har endret seg siden fartsgrensene ble satt. Noen steder var tettbygde strøk, men er blitt fraflyttet. Her er det logisk å sette opp fartsgrensen», påpeker han.

Vegdirektoratet og FrPs samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen arbeider nå ifølge frp.no med forslag til nye kriterier for fartsgrenser. «Jeg gleder meg til å få oversendt saken fra departementet og håper resultatet blir at vi får høyere fartsgrenser som harmoniserer bedre med våre naboland. Det er på tide», Johnsen.

14 comments to Jubler over høyere fartsgrense

 • Vidar Haugen

  Joda – «alle monner drar» 😉
  Selv mener jeg at ALLE fartsgrenser – utafor boligstrøk – er noe tull!
  Det finnes ingen «myndighet» som er bedre til å avgjøre hva som er «riktig» hastighet, enn den som selv sitter bak rattet. Og dessuten finnes det ikke EN maksimal-hastighet som er «trygg og sikker» for enhver bilfører i enhver bil, på ethvert føre og på enhver del av den veistrekningen som i dag har den samme fartsgrensa!
  Men det er DEN idiotiske ideen dagens system med «fartsgrenser» er basert på!

 • Jeg er for svært strenge fartsgrenser. Og at de som bryter fartsgrensene skal straffes hardt.

 • Visombygdelandet

  Dette var jo flott.
  Naa vil enda flere katter, hunder og villdyr bli paakjoert, fordi de ikke kjenner fartsgrensene.

  Glimrende Frp-politikk i tillegg til israelsviket sitt.

  Det blir Demokratene eller Miljoepartiet de Groenne for meg ved neste valg.
  Eventuelt Norsk Folkeparti eller Norges kommunistiske parti.

 • Tusenkunstner

  Høyere fartsgrenser. Greit nok. Men at dette alltid har vært så viktig for Frp er ett tegn på en ukultur. Har folk det virkelig så travelt at de trenger å komme 10km lengre på en time?

 • Vidar Haugen. Det er av mange grunner jeg vil ha lavere fart.Og strengere straffer.
  For det første er større fart en høyere dødsrisiko.
  Vi har fauna,rundt omkring oss på alle kanter.
  Det vil alltid finnes biler/trailere som ikke er skodd for norske veier.
  Spesielt de fra Øst Europa og Sør Europa.
  Og det er svært mange dødsulykker som hadde vært unngått,dersom man krasjer med lavere fart.
  Masse andre argumenter også.
  Jeg ble forbauset over at som skriver mye fornuftig,kommer med slike holdninger. 🙂

  • Vidar Haugen

   Uansett fartsgrenser, har ikke vogntog lov til å kjøre over 90…
   Og selvsagt skal hovedregelen om å ferdes hensynsfullt og ikke sette andre i unødig fare, gjelde.
   Spørsmålet er hva man setter høyest; Individets frihet, eller myndighetenes forståelse av «trygghet og sikkerhet», og deres rett til å begrense folks bevegelsesfrihet.
   I tillegg er selvsagt hastigheta bare EN av mange, mange faktorer som innvirker på «trafikksikkerheta»! Førerens evner er de aller viktigste, men også bilens egenskaper og stand, veiens beskaffenhet, lysforhold, føret… Hvis man har BESTEMT seg for at «det er farta som dreper», vil man alltid få «undersøkelser» som bekrefter dette. Men ingen seriøse forskere eller «eksperter» vil benekte at farta kun er EN av mange «variabler»!
   Og så lenge hensikta med bilkjøring er RASK og individuell transport, er det ganske «dustete» å nekte folk å bruke bilen slik den er beregna, konstruert, for å brukes!
   Så får man heller bedre føreropplæringa, bygge bedre veier – og innskjerpe ansvaret for ikke å skape ulykker – uansett fart!
   En fartsgrense på 50 km/t – og langvarige fengselsstraffer for enhver overskridelse – ville sikkert «spare mange menneskelig i trafikken», ikke sant? Ville du dermed ta konsekvensen av din argumentasjon, og gå inn for en 50-grense…?

   • Tusenkunstner

    Har du det travelt Vidar?

    • Vidar Haugen

     DET hender nok 😉 Men er selvsagt overhode ikke poenget her!
     Forøvrig kjører jeg mest 2CV og andre «veteranbiler», så for MEG er en fartsgrense på 110 i praksis «fri fart» 😉

   • Vidar. Ja,jeg ville støttet en 50 grense.

    • Vidar Haugen

     Seriøst,…?
     Men da glemmer du vel at en 30-grense kunne spart ENDA flere liv? 😉
     Hvis bare straffene for å bryte den grensa, var strenge nok – og overvåkinga massiv.
     Regner med at du da IKKE har tenkt særlig over HVORFOR vi har biler og vegtrafikk?
     Hva slags samfunn ønsker du egentlig, Kurt?

 • Og dette med strenge straffer. Er de strenge nok,så vil folk overholde fartsgrensen. Så enkelt er det i mange tilfeller.

 • Knallmåling for Frp

  Målingen viser høyere oppslutning enn partiet hadde ved valget i 2013.

  http://www.nettavisen.no/nyheter/knallmaling-for-frp/3423288779.html