Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Brant og plyndret hus til koptere

egypt-coptic-christians-attacked-mohamed-el-shahed-afp-getty-images-640En islamistisk mobb har angrepet eiendom som eies av koptiske kristne i en landsby sør for Kairo etter at rykter om at en kirke ble åpnet ble spredt i området, rapporterer nyhetsnettsiden Wataninet.com. Gjestgiveriet til en koptisk kristen lege ble brent, fasaden på 10 koptisk-eide hus ble ødelagt og et hus og en butikk ble plyndret, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project. (bilde fra et tidligere angrep mot en koptisk kirke)

Landsbyen al-Naghameesh er hjem til 2.000 koptiske kristne, med den nærmeste kirken ligger åtte kilometer unna i byen al-Kosheh.

 Til tross for at det egyptiske parlamentet vedtok en ny lov i august i fjor som slo fast kristnes rettigheter til å bygge og renovere kirker, har det kristne samfunnet i Nagameesh ikke fått tillatelse til å bygge en kirke. Samfunnet har brukt et samfunnshus, som huser en barnehage og et hjem for eldre, for bønnemøter.

Tidligere i forrige uke hadde landsbyens prest bedt biskopen fra Kosheh om å holde tale under en minnestund for prestens avdøde far. I landsbyen besøkte biskopen den muslimske ordføreren og ga ham en kopi av Koranen som gave, skriver Clarion Project. Lokal islamister fikk mistanke om at biskopen hadde kommet til landsbyen for å åpne en kirke og planla angrepet mot de kristne kopterne etter bønnen på fredag. Mens angrepet var i gang, sperret mobben veien slik at brannbiler ikke kunne nå den brennende bygningen og kuttet av alle vann- og strømforsyning til bygda. Politiet ble tilkalt og klarte til slutt å spre mengden. Tjue arrestasjoner ble gjort.

Kommentarer er skrudd av.