Søk

Kategorier

november 2016
M T O T F L S
« okt   des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Skolepult gir ly under jordskjelv

skolepultDen israelske oppfinneren Arthur Brutter har utformet en skolepult som gir ly under jordskjelv. Nå har Israel donert 117 pulter til skolen i en taiwansk by som tidligere har vært rammet av jordskjelv, skriver det israelske telegrambyrået JTA. Den «jordskjelvsikre» skolepulten ble utformet som en del av et prosjekt på Israel Bezalel Academy of Arts and Design i Jerusalem.

Israels utsending til Taiwan, Asher Yarden, brukte av sitt eget budsjett til å donere pultene. Yarden, som leder Israels økonomiske og kulturelle kontor i Taipei, valgte antallet 117 for å hedre det samme antallet mennesker som døde i februar i år da et jordskjelv rammet byen Tainan. Under et jordskjelv kan to elever å søke ly under hver pult og beskytte seg mot gjenstander som måtte ramle ned fra taket.

Arthur Brutter designet bordene som et avsluttende prosjekt på Besalel. De har blitt vist på Museum of Modern Art i New York City, men har altså en viktigere funksjon enn bare å være kunst. «Gaven på 117 «jordskjelvsikre pulter» til barn på Tainan er et fantastisk eksempel på hvordan design kan bidra til sikkerheten til barn og til å styrke vennskap mellom mennesker,» sier professor Ido Bruno ed kunstakademiet, som var Brutters veileder.

Kommentarer er skrudd av.