Søk

Kategorier

desember 2016
M T O T F L S
« nov   jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Forbyr ansiktsslør på offentlige steder

amsterdamUnderhuset i det nederlandske parlamentet stemte tirsdag for å forby ansiktsslør på enkelte offentlige steder, en lov regjeringen sa var viktig for sikkerhet, men som motstandere mente ville stimulere anti-muslimske følelser, skriver telegrambyrået Reuters. Loven forbyr slør og andre elementer som skjuler ansiktet, som finlandshetter og hjelmer, på steder der identifisering av brukeren anses nødvendig, herunder offentlige bygninger, offentlig transport, skoler og sykehus.

Vedtaket kan sees som en seier for det nederlandske Frihetspartiet og deres partileder, Geert Wilders, en av Europas mest kjente islamkritikere. Han har lenge krevd et slikt forbud, og hans parti leder på meningsmålingene snaue fire måneder før det neste parlamentsvalget i landet. Motstanderne av loven har anklaget sentrum-høyre statsminister Mark Rutte for frieri til de anti-muslimske stemningene i et forsøk på ikke å bli overkjørt av Geert Wilders.

«Enhver har rett til å kle seg som han eller hun ønsker. Friheten er begrenset kun der det er viktig for folk å se hverandre, for eksempel for å sikre god service eller sikkerhet,» sier den nederlandske regjeringen i en uttalelse om den nye lovgivningen.

Brudd på den nederlandske loven, som nå skal behandles i senatet før den er endelig godkjent og kan settes ut i livet, vil medføre en bot på 405 euro.

Frankrike og Belgia har helt forbudt å bruke ansiktsslør i det offentlige og noen andre europeiske land har lokale eller regionale restriksjoner, skriver Reuters.

3 comments to Forbyr ansiktsslør på offentlige steder

 •   
  «men som motstandere mente ville stimulere anti-muslimske følelser».

  Utrolig «resonnement»! Er det noe som stimulerer anti-muslimske følelser, er det jo nettopp denne innhyllingen av kvinner og piker. Den er ikke bare et symbol på ufrihet og undertrykkelse av halvparten av befolkningen, den er en viktig DEL av det. Det er dette det, heldigvis fortsatt, reageres mot og det med god grunn. Det er et kraftig slaveri, av en grad og type vi i Europa, tross mye grums opp igjennom historien, aldri har sett.

 • Radikalisert liberalist (folkemorder)

  EU MIGRANT FALLOUT:

  «Slovakia passes law to BAN Islam from being registered as a religion

  SLOVAKIA has passed a law which will effectively ban Islam from gaining official status as a religion, in the latest signs of a growing anti-Muslim sentiment across Europe.»

 • Vidar Haugen

  Når skal multikulturalister og andre islam-medløpere forstå at det kun er ISLAM som «stimulerer» anti-islamske følelser?
  Det er POSITIVT at europeiske demokratier nå – om enn veldig sakte, og alt for seint – begynner å reagere MOT islam og muslimers oppførsel! Og det vil komme flere og flere slike reaksjoner. Men forsiktige reaksjoner mot SYMPTOMER på islam, er selvsagt ikke tilstrekkelig! Det er ISLAM som må forbys i det offentlige rom!