Søk

Kategorier

desember 2016
M T O T F L S
« nov   jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hvor mange bjeller må ringe?

garfors322-1«Nylig viste TV2-Nyhetskanalen en del intervjuer med noen av de 550 arbeidsløse som kanalen har registrert. At mange folk, og særlig de unge mister sine jobber er svært beklagelig. Det kan helt sikkert være en stor påkjenning for den enkelte og deres familie. Mange får søvnproblemer og angst og går inn i depresjon eller isolerer seg,» skriver Amund Garfors, og fortsetter:

«Vi fikk se folk som kanskje aldri vil komme tilbake i vanlig arbeid, men må ty til strøjobber og NAV sine krisepakker i årene framover. Men også det vil ta slutt en dag, og hva da?

Norge tilhører jo også de land i Vest-Europa som sliter med stor skjult arbeidsledighet, der dette kamufleres på alle måter og krumspring. Og der NAV ble opprettet som sufflør og aktør. Dette ble gjort etter at mye norsk næringsliv har flyttet, og der selskapene søkte seg til steder med lavest mulig lønninger og minst mulig skatt. I tillegg ble Norge innlemmet i EØS/Schengen. Hvor EUs hellige prinsipp om fri flyt av ”arbeidskraft” gjelder. Disse menneskene innenfor unionen søker seg til land med høye lønninger og bedre velferdsgoder. Problemet er bare at dette vil før eller siden kollapse.

En hører også stadig at en del politikere babler i vei om at flyktninger og asylsøkere som kommer hit til landet, og at de må lære seg norsk for at de skal snarest ut i arbeid. Dette er jo ren svada og bløff. For når ikke engang nordmenn har mulighet på et arbeidsmarked som bare blir tøffere og tøffere, hvordan i all verden skal da analfabeter som ikke engang kjenner språket, komme i arbeid?

Dette er ting som på litt lengre sikt vil komme til å gjøre vårt land langt fattigere. Bare vent til oljefondet begynner å tørke opp.

Saken er den at alarmklokkene burde ringt for lenge siden. Ikke minst på Stortinget der de sover tungt. Dessverre er vi i den ulykkelige situasjonen at vi har ikke noe politisk parti som målbærer nordmenns ve og vel.

Resultatet av EU, EØS og Schengen ser vi tydeligere og tydeligere. Vi må dessverre godta fri flyt av arbeidskraft, fri flyt av tjenester, fri flyt av kapital og fri flyt av varer. I tillegg kommer fri flyt av alle typer kriminalitet, som bare eksploderer.

Nei, man behøver ikke være rakettforsker, stjernetyder eller professor i økonomi for å skjønne at dette eksperimentet vil komme til å ramme langt flere enn de som TV2 viste fram. Fortsatt vil arbeidsplasser forsvinne og selskaper flagges ut. Selskapene og arbeidsgiverne søker seg dit profitten er størst. Mens enda flere arbeidsplasser i Norge vil forsvinne.

8 comments to Hvor mange bjeller må ringe?