Søk

Kategorier

januar 2017
M T O T F L S
« des    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Globalismebølgen i ferd med å snu 

«Venstreorienterte politikere med tro på globalisme, flerkultur og åpne grenser har regjert Europa gjennom 90-årene og i starten av dette århundre. De har hatt en idealistisk tro på et system som bygger ned nasjonalstatene til fordel «en verden», og i det miste «ett Europa». Resultatene ser vi i dag i form av innvandringskrise, kulturkollisjoner, manglende integrering av nye innbyggere med andre religioner, terrortrusler og økonomiske problemer. Men nå snur trenden,» mener Demokratenes leder Makvan Kasheikal. 

«Partier som kjemper for å beholde sine egne lands egenart, kultur og kristne, demokratiske og humane verdier, uten av den grunn å vise manglende respekt for andre land og deres særegenheter, er i fremgang over hele Europa, i Østerrike, Nederland, Belgia, Tyskland, Storbritannia, Sverige og Danmark. Og de er kraftig stimulert av Storbritannias utmeldelse av EU, og Donald Trumps valgseier i USA, under slagordet «Gjør USA stor igjen», minner han om.

I 2017 håper Demokratenes leder at bølgen av positiv nasjonalisme vil smitte over til Norge, og sikre Demokratene stortingsmandat. Han minner om at Demokratene i likhet med de andre partiene som nå er på fremmarsj i Europa er negativ til EU og til muslimsk innvandring.

10 comments to Globalismebølgen i ferd med å snu 

 • Vidar Haugen

  Nå tror jeg neppe partiet «Demokratene i Norge» får en eneste stortingskandidat etter høstens valg. Jeg tror faktisk ikke de får godkjent en eneste LISTE! Men det spiller forsåvidt heller ingen rolle, for heller ikke DET partiet tør jo å programfeste noe klart NEI til verken islam eller asylinnvandring! Det holder ikke bare å være «negativ» – men forøvrig holde døra åpen for ethvert «kompromiss» og enhver «diplomatisk forhandlingsavtale» (dvs. politisk hestehandel og kamelspisings-gilde!) – for å tilsmiske seg politiske fordeler. DEN linja har jo FrP kjørt i snart fire år – med den følge at vi i dag sitter med FLERE bomstasjoner og FLERE asylinnvandrere enn noen gang, til tross for at FrP sågar LOVTE å redusere begge deler – dersom de «kom i posisjon»!
  Vi trenger et parti som kompromissløst programfester et NEI TIL ISLAM og et NEI TIL FORTSATT ASYLINNVANDRING – og som er villig til å kjempe for disse sakene!

 • Artilleristen

  @Vidar Haugen.

  Det partiet der er en gjeng selvsentrerte idioter. De kan ikke lede noe som helst, minst av alt et land.

  Nei, skal vi håpe på noe, så er det at Trump-effekten sprer seg i vesten, og at nye politiske krefter oppstår i Norger også. Og jeg tror nok også for bloggeiers del at det fører til at han havner på skraphaugen.

  • Anonym

   «Det partiet der er en gjeng selvsentrerte idioter. De kan ikke lede noe som helst, minst av alt et land.»

   Helt enig!

   Donald Trump er forøvrig resultat av et dypt splittet USA. Det gjenstår å se om han evner å holdet landet sammen.

   Trump-effekten kan imidlertid bli veldig ubehagelig for resten av verden. Spesielt EU. Børsen (USA) stiger og forventningene om høy økonomisk vekst trekker amerikanske renter opp. Det betyr at eurosonen trekkes med (oppover). Det er definitivt ikke godt nytt for land med høy gjeld. Men jeg tror personlig at det er husholdningenes gjeld som velter det hele, for marginene disse har å gå på er ørsmå. Får vi som mange analytikere spår en dramatisk økning i rentenivået i annet halvår blir det stygt.

   Tror du forresten løsningen er politisk for Europa? Det gjør ikke jeg. Det finnes rett og slett ikke voksne folk som styrer (alternative krefter finner du i politikkens utkant).

   • Artilleristen

    @Anonym 22:08

    Nei, jeg tror vel egentlig ikke at løsningen er politisk for Europa. Håper, ja, men tror, nei.

    Hva jeg tror er at det kommer til å ende voldelig. Skulle ønske vi slapp, men tror det ikke. I motsetning til hva mange tror, så er ikke vi som er eller har vært tilknyttet militærmakten folk som higer etter voldelige konflikter.

    Jeg kan ikke tale for alle, men vet at jeg taler for mange når jeg sier at vi ønsker fred, vi også. Forskjellen oss og en del andre er at vi vet at noen ganger så må man møte aggresjon med kraftigere motaggresjon. Det er forøvrig mange nok sivile som deler den meningen, langt flere enn man skulle tro. Og det vil vise seg den dagen det evt. smeller.

    • Anonym

     Sannsynligheten for en politisk løsning i Europa er tilnærmet null. Det koker under overflaten. Noe ikke minst utdraget fra en leserkommentar i The Telegraph illustrerer.

     «What happened to Jo Cox was but a warning tremor of the boiling anger and very real hatred that is awaiting release on our streets. Unless our Ruling Elite stop treating the Working Class as Lab Rats that they can subject to social experimentation without risk of consequence then this country will go up like a Roman Candle, once it begins no force on earth will stop it. Speaking personally I would much rather we had a full blown revolution than some sudden outbreak of decent government as it would give me the opportunity to get a bit of payback , good old fashioned revenge, for everything that has been done to the country I love and have been forced to watch being destroyed !»

     Kommentarer av denne typen så du ikke i The Telegraph tidligere.

     http://www.telegraph.co.uk/news/2016/12/28/nationalism-vs-internationalism-mapping-new-political-axis-turning/

     • Artilleristen

      @Anonym

      Ja, «skraphaugen» som jeg snakker om her i denne diskusjonen, kan faktisk vise seg å bli en likhaug. I alle fall for noen av dem. Det har skjedd før, og det er naivt å tro at det aldri kan skje igjen.

  • Artillerist: Bare for ordens skyld. Jeg har ingen ambisjoner om noen stortingsplass eller noen andre sentrale politiske verv nå når jeg er pensjonist og ofte oppholder meg utenfor landets grenser.
   Det partiet jeg mener står deg nærmest politisk er etter min vurdering utvilsomt Demokratene. Jeg er medlem der for å forsøke å hjelpe dem litt. Det trengs selvsagt både hardt arbeid og tålmodighet for å få et lite parti inn på Stortinget. Det kan skje nå, men det er nok mest realistisk å tenke noen år fremover i tid. Uansett er det viktig med god oppslutning til det eneste partiet i Norge med en klar profil mot muslimsk innvandring.
   Partiets asylpolitikk ville, dersom den var gjennomført, resultert i at absolutt ingen asylsøkere kunne sette sine ben på norsk jord. De ville blitt overført til leirer i utlandet. Så der tar også Vidar Haugen grundig feil. Positivt er det jo også at Demokratene i dag har en usedvanlig dedikert og dyktig leder, både politisk og organisatorisk.

   • Artilleristen

    Jan Simonsen når jeg skriver at du vil «havne på skraphaugen» så tenker jeg ikke på dine «fremtidsmuligheter» i politikken, men på ditt ettermæle. Jeg tror nemlig at det er der hele det politiske etablissement som har vært i noen tiår nå vil havne hva gjelder folks oppfatning av vår tid, og da følger du med på lasset.

    Noe ufortjent kanskje, men sånn er det.

    • Artilleristen: Vil ikke akkurat si at det bekymrer meg et eneste lite sekund.

    • Anonym

     «Jeg tror nemlig at det er der hele det politiske etablissement som har vært i noen tiår nå vil havne hva gjelder folks oppfatning av vår tid, og da følger du med på lasset.»

     Det samme som du skriver (sitert over) kan nå leses i amerikanske og britiske aviser etter Brexit og Trump. Det er ingen som har vært aktive i norsk politikk siden midten av 70-tallet som har noe å være stolt av.

     Det politiske etablissementet oppfører seg som om Norge fortsatt er Norge. Det stemmer slett ikke. Norge er litt over 70 prosent norsk. Hvordan tidenes sykeste ideologi (multikultur) vil ende er det liten tvil om.

Legg inn en kommentar