Søk

Kategorier

januar 2017
M T O T F L S
« des    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Finansierer terror med velferdsgoder

is2Europeiske IS-terrorister finansierer i mange tilfeller terrorvirksomheten sin gjennom misbruk av europeiske lands velferdsgoder. Det tyske politiet har oppdaget at Anis Amri, den tunisiske asylsøkeren, ansvarlig for angrepet på Berlins julemarked, hadde samlet velferdspenger under åtte forskjellige aliaser i forskjellige tyske byer, for å finansiere terrorvirksomhet, skriver den russiske avisen Sputnik News.

Minst 36 mennesker som har forlatt Danmark for å kjempe for IS i Syria har mottatt offentlige velferdspenger, skriver danske Ekstra Bladet.

Tretti-fire av de danske IS-terroristene mottok kommunal sosialstøtte, mens de to andre mottok arbeidsledighetstrygd, skriver avisen, som sendte en forespørsel til det danske Arbeidsdepartementet. Sysselsettingsministeren Troels Lund Poulsen lover å iverksette umiddelbare tiltak. «Det er helt uakseptabelt og en skam. Det bør stoppes, «sier han til Ekstra Bladet.

Også i 2014 ble det avdekket liknende forhold. Da avdekket den danske etterretningstjenesten at mer enn to dusin jihadister hadde samlet dagpenger mens de slåss i Syria sammen med IS.

Legg inn en kommentar