Søk

Kategorier

januar 2017
M T O T F L S
« des    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Brandenburger Tor har aldri vært penere

Brandenburger Tor i Berlin har aldri vært penere enn mandag og tirsdag denne uken. Men årsaken var sørgelig: Brandenburger Tor i Berlin ble lyst opp i fargene til Israels flagg i solidaritet med ofrene for forrige søndags terrorangrep i Jerusalem som tok livet av fire israelske soldater. Den symbolske gesten på mandag av Berlin Senatet kom delvis på grunn av innsatsen fra et riksdagsmedlem fra De Grønne, Volker Beck, skriver JTA, kombinert med en underskriftskampanje startet av et medlem av det jødiske samfunnet.

Beck skrev i et brev til Berlin borgermester Michael Müller på søndag at «vi må vise vår solidaritet med ofrene og alle som er berørt» av angrepet i Israel, slik vi har gjort etter terrorangrepene i Frankrike, Tyrkia, USA og andre steder når nasjonale farger ble projisert på Berlin ikoniske port. Samtidig mottok den elektroniske kampanjen på «change.org» mer enn 4000 underskrifter for den samme ideen.

Telegrambyrået JTA melder om at mange forbipasserende stoppet opp, knelte og plasserte stearinlys og små israelske flagg på den snødekte plassen nær Brandeburger Tor.

Avraham Nir-Feldklein, assisterende sjef for den israelske ambassaden i Berlin, sier i en uttalelse delt på Israel sin Facebook-side at israelere er takknemlig for støtten fra både regjeringen og folket i Berlin.

Soldatene, alderen 20 til 22, ble drept da en palestinsk mann kjørte bilen sin inn i en gruppe soldater. To av de falne soldatene hadde amerikansk statsborgerskap. Føreren av lastebilen ble skutt og drept.

Legg inn en kommentar