Er Donald Trump egentlig så ille?

Om man skal tro alt som står i mediene så kan man kritisere Donald Trump om det meste, men likevel går arbeidsledigheten fortsatt nedover i USA, store selskaper har begynt å betale skatt igjen, han har fått avtalt et møte med Kim Jong-un og han jobber for strengere våpenkontroll.

Om du nevner Donald Trump i en hvilken som helst samtale, møter du det uunngåelige; et sukk, risting på hodet, og en kjapp forklaring på hvorfor Donald Trump er uegnet til å være president. Jeg er ikke annerledes. Men hvis du ser forbi de latterlige Twitter-uttalelsene, og presidentens vokabular – hva har han faktisk gjort siden han ble president? Hvor ille har den 45. presidenten i USA faktisk vært?

Svaret vil kanskje overraske deg – han har ikke vært så ille i det hele tatt.

Aksjemarkedet har gått opp og arbeidsledigheten går nedover. Etter en negativ periode i 2015 og 2016 har antall produksjonsjobber økt siden Trump tok over som president. Tilliten har jevnt vokst under Trumps presidium, som anses som en direkte effekt av skattefradrag. Trump har gjennomført den mest omfattende forenklingen av den amerikanske skattekoden på 30 år; og et sterkt ønske om å ikke regulere økonomien i samme grad som under Obamas embedsperiode. I perioden 2016-2018 har byråkratiet vokst med bare 0,6 prosent, i forhold til 1,6 prosent per år under Obama.

Donald + Kim = Sant

Til tross for at Trumps administrasjon har lykkes i å få store selskaper til å betale sine skatteregninger (som utgjør 339 milliarder dollar de neste ni årene), planlegger Apple fortsatt å investere milliarder i USA. Denne nyheten visste jeg knapt om, ettersom media ensidig fokuserer på sladder rundt det Hvite hus enn å rapportere ekte og viktige nyheter.

Innen utenrikspolitikken har han vært brysk og uforutsigbar, men samtidig vellykket. Han kan ikke ta full kreditt for Isis nederlag, men de er blitt beseiret. Han kan ikke ta full kreditt for å deskalere spenningen opp mot Nord-Korea – men under president Trump har Kim Jong-un blitt mer mottakelig for samtaler med Sør-Korea, og til og med sendt et lag til Vinter-OL. Hans «quirky» stil med diplomati har ført til at de siste ukenes snakkis er om denuklearisering av den koreanske halvøya og det nærmeste vi kommer et fredelig Nord-Korea på flere tiår. Nylig ​​ble det til og med annonsert at Trump skal møte Kim Jong-un i Singapore!

Også innen våpenkontroll – hvor Trump tidligere var en sterk forkjemper for Second Amendment, har han vist seg mer villig til å lytte enn noen trodde var mulig – nylig signert han et notat som ledet forslaget til forskrifter for å forby alle våpentilbehør som kan automatisere våpenet. Det er et lite steg i riktig retning i USA sin kronglete våpenpolitikk.

Kan det være at Trump ikke har vært så dårlig som media skal ha det til? Forsøk på å oppheve Obamacare falt gjennom på grunn av opposisjonen, og det var Høyesterett som satte foten ned mot republikanernes reiseforbudsplaner. Det som mange glemmer, er at ingen presidenter er i stand til å få gjennomført en haug med løfter de første månedene etter valget – til det er det politiske systemet alt for tungrodd.

Så hvorfor er Trumps rating så lav? Svaret er uovertruffen nivåer av politisk polarisasjon i Amerika, og den generelle uvilligheten til begge sider for å anerkjenne noe som er bra på motsatt side. Så kanskje Trump ikke er så ille som alle (media) skal ha det til om de begynner å rapportere fakta, og ikke bare rykter og sladder?